Γ. Χατζηθεοδοσίου: Εθνική Συναίνεση για την επιχειρηματικότητα

[starbox]

Ξεκάθαρο μήνυμα για «Εθνική Συναίνεση» ώστε να εξαλειφθούν οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα απέστειλε χθες προς όλα τα πολιτικά κόμματα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε ειδική εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων.

Παρουσία εκατοντάδων παρευρισκομένων ο πρόεδρος του ΕΕΑ έκανε αναφορά σε βασικά θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα με μείζον την ρευστότητα. Επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αγορά βρίσκονται σε δυσμενή θέση επισήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστιάζοντας στην οικονομική ασφυξία που επικρατεί. Ακόμα ανάφερε θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΕ, τους μισθούς των εργαζομένων, την ανεργία που δημιουργείται και σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις όπως είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η δυσχέρεια πρόσβασης σε υπηρεσίες και μηχανισμούς του κράτους (αδειοδοτικούς, ελεγκτικούς, κ.α). Επιπρόσθετα ο πρόεδρος δήλωσε πώς υπάρχει διάχυτη ανησυχία πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις εις βάρος των μικρομεσαίων και πώς αυτό δε θα πρέπει να συμβεί.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε δεσμεύσεις «για ένα καλύτερο αύριο στην οικονομία» από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς εκπροσώπους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΟΤΑΜΙ) και γενικότερα από όσους συμμετέχουν σε πολιτικούς σχηματισμούς που κατέρχονται στις εκλογές , στελέχη των οποίων παρευρίσκοντο στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί ομιλητές συμφώνησαν στο σύνολό τους για τις παθογένειες φέροντας την ευθύνη ο καθένας από την πλευρά του για τα όσα δεν έγιναν (από αυτούς που είχαν την δυνατότητα και ευρίσκοντο στην κυβέρνηση) και τα όσα θα πρέπει να γίνουν (από αυτούς που δεν συμμετείχαν στην κυβέρνηση) και ενδεχομένως έχουν την ευκαιρία να έχουν αποφασιστικό ρόλο.