Αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Την δήλωση και ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατάργησης του νόμου 86/1967 άκουσαν με προσοχή οι έμποροι της χώρας, που έχουν ασφαλιστικές οφειλές και –εκτός από τα όρια της φτώχειας που ήδη έχουν χτυπήσει την πόρτα τους- επικρεμάται επιπλέον επάνω από το κεφάλι τους και η «δαμόκλειος σπάθη» της ποινικής τους δίωξης και της φυλάκισης. Υπολογίζεται ότι οι «ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι» ανέρχονται στους 380.000, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νόμος ίσχυε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «αποκλειστικά» για τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες και όχι για τις άλλες τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ.).

Στην ανακοίνωση της η συνομοσπονδία τονίζει ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού θέτει για πρώτη φορά υψηλά στην πολιτική ατζέντα ένα ζήτημα μέγιστης ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τον μικρομεσαίο έμπορο και επαγγελματία που έχει χτυπηθεί από την κρίση και την ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται κάλεσμα και προς τα λοιπά πολιτικά κόμματα και τους ηγέτες τους που ζητούν την ψήφο του μικρομεσαίου εμπόρου και του ελληνικού λαού γενικότερα να εντάξουν και αυτοί στις δεσμεύσεις τους για την μετεκλογική εποχή την αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ.