Χάνουν πελάτες οι ασφαλιστικές από τα κόκκινα δάνεια

Οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων απορυθμίζουν τη ροή εσόδων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ανώτατοι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς δηλώνουν στο IW ότι, διαπιστώνουν περιπτώσεις δανειοληπτών στους οποίους, κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, τούς προτείνεται να μεταφέρουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες, ο χειρισμός αυτός των τραπεζών κινείται στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ θεμιτής ή αθέμιτης πρακτικής.

Το ζητούμενο σε ανάλογες περιπτώσεις είναι το κατά πόσο ο δανειολήπτης όντως πιέζεται από τις τράπεζες να αλλάξει τη δανειακή του σύμβαση παράλληλα με τη διαδικασία ρύθμισης του δανείου του, ή, ακόμη περισσότερο, αν η αλλαγή ασφαλιστικής αποτελεί μια από τις κύριες προϋποθέσεις για να μπει σε ρύθμιση το μη εξυπηρετούμενο δάνειο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο δανειολήπτης επιδιώκει νέους όρους εξυπηρέτησης της δανειακής του σύμβασης, για την τράπεζα αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπραγματευθεί με τον πελάτη της κάθε συνεργασία την οποία ήδη έχει μαζί του ή και να ανοίξει να πεδία δράσης, όπως αυτό της ασφάλισης.

Όσο για τις ασφαλιστικές, υποχρεούνται να έχουν ανοικτές τις κεραίες τους ώστε να προλαμβάνουν καταστάσεις.