Οι διαδικτυακές επιθέσεις ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφαλιστική βιομηχανία

Έμφαση στα προγράμματα που αφορούν τις διαδικτυακές επιθέσεις θα δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες το 2015, καθώς όπως αποκαλύπτει έρευνα της Guy Carpenter & Co. LLC το μεγαλύτερο ρίσκο το οποίο θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς και ασφαλιστική βιομηχανία είναι οι πιθανότητες να «εισβάλλουν» στα συστήματά και τις βάσεις δεδομένων τους hackers.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 40% δήλωσε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι ο πιο απειλητικός από τους κινδύνους που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το 31% δήλωσε ότι η τρομοκρατία θα αποτελέσει για τις ασφαλιστικές το μεγαλύτερο κίνδυνο για το επόμενο έτος. Σημαντικό ρίσκο για τις ασφαλιστικές για το 2015 για το 29% είναι και οι κλιματικές αλλαγές. Ο μικρότερος κίνδυνος για τις ασφαλιστικές είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της για το 82% των συμμετεχόντων το διάστημα.

“Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις της οικονομικής και εθνικής ασφάλειας, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη όχι μόνο η ασφαλιστική βιομηχανία, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο,” δήλωσε ο Andrew Marcell, διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenter.

Νέα προϊόντα
Οι εταιρείες το 2015 θα εστιάσουν στη δημιουργία νέων προγραμμάτων, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (έναντι 24% το 2013) πιστεύει ότι η κερδοφορία θα είναι αποτέλεσμα νέων προϊόντων και το 29% ότι θα προέλθει από τη δραστηριοποίηση σε νέες αγορές. Επίσης το 17% δηλώνει ότι η ανάπτυξη θα έρθει από νέα κανάλια προώθησης ε 17% και το 14% από συγχωνεύσεις και εξαγορές.

 

Πηγή: Business Insurance