Βήματα διάσωσης της διαμεσολάβησης από τη Θεσσαλονίκη και την εκδήλωση των Επιμελητηρίων-ΕΑΔΕ

[starbox]

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η αγορά της διαμεσολάβησης με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα προκαλώντας κυρίως οικονομική και διαχειριστική ασφυξία σε ένα κλάδο με μείζονα σημασία για την ασφαλιστική παραγωγή. Στη βάση αυτή διεξάγεται η συζήτηση στην εκδήλωση που ξεκίνησε στις 5.30 και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει συνδιοργανωθεί με τα όμοια επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά.
Με διακριτή ένταση και αγωνία περισσότεροι από 500 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις διαμεσολάβησης –ασφαλιστικών εταιρειών, τις συμβάσεις, τις προμήθειες, τις εισπράξεις των ασφαλίστρων και τις νέες διαδικασίες, αλλά και περισσότερο θεσμικά ζητήματα όπως την συμμετοχή του κλάδου στην κοινωνική ασφάλιση και υγεία, την μελλοντική παρουσία της διαμεσολάβησης (μετά solvency), την αναγκαία προσαρμογή σε μια νέα ασφαλιστική αγορά, και γενικά την εξέλιξη του κλάδου στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από την οικονομία της χώρας. Εμφανής στην συζήτηση οι προτεραιότητες με τις οποίες οι άνθρωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα πρέπει να κινηθούν. Επιβίωση, διατήρηση, και εν συνεχεία ανάπτυξη γενική ή εξειδικευμένοι είναι η ακολουθία της διάσωσης που επαγγέλματος από τις ραγδαίες εξελίξεις. Την προοπτική της ασφαλιστικής αγοράς έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Αλ. Σαρηγεωργίου ενώ την αγωνία της διαμεσολάβησης κάθε μεγέθους γραφείου μετέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου.
Διάχυτη είναι και η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί από το χρόνο και το κόστος που απαιτούν οι νέες κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις . Δεν παραλείφθηκε και η επισήμανση ότι δεν μένει χρόνος για ουσιαστική εργασία εξαιτίας των υποχρεώσεων που επιφορτώθηκε ο κάθε διαμεσολαβών ενώ μεγάλη δυσφορία εκφράστηκε και λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστές από την αναγκαστική προσέλευσή τους στην ανταγωνιστική τραπεζική αγορά.

 

Η ημερίδα μεταδίδεται ζωντανά μέσω internet