Εκτός του συστήματος τυπώνω – πληρώνω τρεις εταιρείες

Πραγματικότητα παραμένουν για την ασφαλιστική αγορά οι διπλοί χρόνοι απόδοσης των ασφαλίστρων από τα δίκτυα πωλήσεων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθότι, όπως καταμαρτυρούν ανώτατοι παράγοντες του κλάδου, τουλάχιστον τρεις ασφαλιστικές επιμένουν στο να μην εφαρμόζουν το σύστημα «τυπώνω – πληρώνω» για τους πελάτες τους.
Κατά τα ίδια στελέχη, πρόκειται για δύο εταιρείες ξένων συμφερόντων και για μια Ελληνική, οι οποίες δίνουν ακόμη και σήμερα τη δυνατότητα στους συνεργάτες τους να αποδίδουν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών.
Από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ήδη από τον Οκτώβριο διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, από τις αρχές Νοεμβρίου θα επιχειρούσε ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να διαπιστώσει το βαθμό εφαρμογής των πράξεων Διοικητή της εποπτικής αρχής, 30 και 31.
Ωστόσο, παρά τις συστάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, τις έντονες αντιδράσεις μερίδας της αγοράς για τις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς, αλλά και τις επισημάνσεις που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο διοικητή της ΤτΕ, κ. Ι. Στουρνάρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί.
Μάλιστα, μια εκ των ασφαλιστικών εταιρειών που επιμένει στο να χορηγεί πίστωση δύο μηνών στο δίκτυό της, έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι θα είναι έτοιμη να κάνει χρήση του συστήματος «τυπώνω – πληρώνω» από την 1η Φεβρουαρίου 2015, έχοντας έτσι εξασφαλίσει προνομιακή σχέση με τους συνεργάτες της κατά το κρίσιμο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο διενεργούνται οι περισσότερες ανανεώσεις συμβολαίων για τη νέα χρονιά.