Περιστατικά παραβατικότητας σε ιδιωτικές κλινικές

[starbox]

Περιστατικά παραβατικότητας στις χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών έφεραν στο φως οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας. Στα ιδιωτικά θεραπευτήρια -στα οποία στρέφονται πλέον σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες πολίτες είτε μέσω του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω των ασφαλιστικών εταιρειών- οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες ερεύνησαν συνολικά 444.041 περιστατικά κλειστής περίθαλψης και εντόπισαν: Άντρες που νοσηλεύτηκαν σε γυναικολογικά τμήματα, παιδιά κάτω των 10 ετών ή γυναίκες άνω των 60 με νοσηλείες εγκυμοσύνης, παράλληλες νοσηλείες και ενήλικες που η περίθαλψη τους πραγματοποιήθηκε σε μονάδες νεογνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μ. Βορίδης οι δαπάνες που αφορούν τέτοιου είδους περιστατικά, παραβατικής συμπεριφοράς, ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ και εντάσσονται στις δαπάνες που θα περικοπούν. «Σε περίπτωση διακριβώσεως υπάρξεως αξιοποίνων πράξεων, είναι προφανές ότι εκτός από το αυτονόητο της περικοπής της χρεώσεως θα υπάρξουν πρόσθετα διοικητικά μέτρα, το ελάχιστο των οποίων θα είναι η διακοπή της συμβάσεως με τον ΕΟΠΥΥ».

Συνολικά οι υποβολές που ελέγχθηκαν ανέρχεται στο ποσό των 286.016.549,66 ευρώ. Μετά από τους σχετικούς συμψηφισμούς, τελικώς το συνολικό ποσό των προτεινομένων περικοπών, σε αυτό το ανωτέρω ποσό, σε αυτή την κατηγορία των παρόχων για την κλειστή περίθαλψη, ανέρχεται σε περίπου 41 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 36 αποτελούν διαφορές αστικού χαρακτήρα στις συναλλαγές του δημοσίου με τις κλινικές. .