Δύο ασφαλιστικές στο τροχαίο της Εγνατίας

[starbox]

Δύο ασφαλιστικές εταιρείες, η μία μεγάλη πολυεθνική με δραστηριότητα και στη Ρουμανία και η άλλη αμιγώς ρουμάνικη είναι αυτές που θα αναλάβουν την αποζημίωση του τραγικού ατυχήματος με το φορτηγό στην Εγνατία.

Ο λόγος ύπαρξης των δύο εταιρειών είναι πώς στη μία είναι ασφαλισμένο το ρυμουλκό και στην άλλη το ρυμουλκούμενο. Στο μεταξύ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και θα διεκδικηθούν αποζημιώσεις και από τον εργολάβο και από τη ΔΕΗ και από ελληνικό δημόσιο, γεγονός που αφενός ελέγχεται και αφετέρου περιπλέκει την υπόθεση των αποζημιώσεων και τον επιμερισμό των ευθυνών.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέχρι τώρα στοιχεία που ανεπισήμως βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων. Ωστόσο απομένει να επιβεβαιωθούν όταν το γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της Ρουμανίας ανταποκριθεί στο αίτημα που έλαβε από το δικό μας. Το μέγιστο χρονικό περιθώριο για να απαντήσει είναι οι έξι εβδομάδες οπότε και μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες –πρώτες- ενέργειες.
Το νούμερο της πινακίδας του φορτηγού έγινε γνωστό από την αστυνομία και προέκυψε από τα χαρτιά που κατάθεσε ο οδηγός του φορτηγού καθώς λόγω φωτιάς δεν είχε απομείνει ίχνος της πινακίδας ώστε να γίνει ταυτοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων έγιναν οι πρώτες κινήσεις από το γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ θα πρέπει οι εταιρείες να έχουν ανταποκριτή εδώ στην Ελλάδα ο οποίος και θα συμμετάσχει στην εξέλιξη των διαδικασιών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης κ. Γιώργος Τζανής βρίσκεται σε επαφή με όλα τα θεσμικά όργανα προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα πρωτόκολλα και οι διεθνείς διαδικασίες που προβλέπονται –για το ασφαλιστικό κομμάτι της υπόθεσης- στις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων εντός της χώρας που εμπλέκεται όχημα που φέρει ξένες πινακίδες.