Ασφαλιστικές απάτες «καρφώνει» το facebook

Ασφαλιστικές εταιρείες και αστυνομικές αρχές έχουν πλέον εκπαιδευμένα τμήματα για τον εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης. Και σε αυτά επιστρατεύουν όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, ακόμα και το facebook, για να εντοπίσουν περιστατικά ασφαλιστικής εξαπάτησης.
Ειδικοί της τεχνολογίας αναφέρουν ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιούνται στοιχεία που αφορούν τις συνήθειες και την καθημερινότητα των πολιτών από πληροφορίες που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των υποθέσεων τους και μέσω του facebook. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος έχει δηλώσει στο ασφαλιστήριο υγείας του ότι δεν είναι καπνιστής αυτό σημαίνει ότι δεν θα εικονίζεται και σε κάποια φωτογραφία να καπνίζει.

Εξιχνίαση απάτης ύψους 26.000 δολαρίων

Πρόσφατα μία γυναίκα από το Phoenix της Αριζόνα, πιάστηκε στα πράσα σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο facebook. Η ασφαλισμένη είχε δηλώσει στην ασφαλιστική της – Travelers Insurance- ότι είχε χάσει τις γαμήλιες βέρες της στη θάλασσα και είχε αποζημιωθεί για αυτό με το ποσό των 26.000 δολαρίων.

Η Maria Apodaca Simmons είχε δηλώσει την απώλεια των δαχτυλιδιών στις 4 Ιουνίου, λίγες μέρες μετά το γάμο της. Ωστόσο κατά τη δήλωση στις αρμόδιες αρχές ο ερευνητής δεν την πίστεψε και ψάχνοντας στο facebook βρέθηκε φωτογραφία που οι νεόνυμφοι φορούσαν τις βέρες τους λίγες μέρες αφού τις είχαν χάσει.

Προς το παρόν το ζευγάρι θα πρέπει να επιστρέψει 26.953 δολάρια στην ασφαλιστική εταιρεία και 1.000 δολάρια στο τμήμα ερευνών ασφαλιστικής απάτης της Αριζόνα.