Εταιρική εκδήλωση της MetLife με θέμα «Women’s Business Network»

Στα πλαίσια των ενεργειών που υλοποιεί η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ρόλου και των επαγγελματικών τους προοπτικών μέσα στον οργανισμό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εταιρική εκδήλωση με θέμα “Women’s Business Network” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία προσκλήθηκαν όλες οι γυναίκες εργαζόμενες στην Εταιρεία, ήταν να γνωρίσουν σε βάθος τη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion, δηλαδή τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης στον χώρο της εργασίας.

Lucida Plummer, Global D&I Programs Director

Lucida Plummer, Global D&I Programs Director

Η MetLife ενθαρρύνει και υποστηρίζει την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει τη Διαφορετικότητα. Παράλληλα, η Ενσωμάτωση είναι η δέσμευση της Εταιρείας να εκτιμά την ποικιλία των χαρακτηριστικών που κάνουν τους ανθρώπους μοναδικούς ή αλλιώς διαφορετικούς.

Είναι σημαντικό κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει ότι η επαγγελματική του πορεία βασίζεται στις ικανότητές του και δεν επηρεάζεται από το φύλο του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ή από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας αυτής, η οποία δεν είναι νέα για την Εταιρεία, η MetLife όχι μόνον στηρίζει τη Διαφορετικότητα, αλλά δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στους ανθρώπους της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Europe, MetLife και ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, καθώς επίσης και άλλα στελέχη της Εταιρείας.

Παραβρέθηκαν επίσης, Συντονίστριες Γραφείων Πωλήσεων, καθώς επίσης και γυναίκες από τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο και τον ασφαλιστικό Τύπο.

Μέσα από ένα σύντομο video, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία ιστορική αναδρομή για τις γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελλάδα από τα αρχαία ακόμη χρόνια, ξεκινώντας από την Ασπασία του Περικλή και καταλήγοντας στις σύγχρονες γυναίκες που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών, της πολιτικής και του αθλητισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Πόπη Αναγνωστοπούλου, Employee Benefits Director και D&I Champion η οποία έκανε μία σύντομη αναφορά στην έννοια της διαφορετικότητας και ειδικότερα στη συγκεκριμένη πτυχή που αποτέλεσε αντικείμενο του Συνεδρίου, τη διαφορετικότητα βάσει φύλου.

Elizabeth Nieto, Global Chief Diversity & Inclusion Officer

Elizabeth Nieto, Global Chief Diversity & Inclusion Officer

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του Women Business Network, δηλαδή στη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ γυναικών, το οποίο θα ενισχύσει και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικών μέσα στην Εταιρεία.

Στην ομιλία του, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι οι έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusion) διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες της MetLife να προσελκύσει στις τάξεις της, αλλά και να διατηρήσει και να αναπτύξει ανθρώπους με ταλέντο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στη γυναίκα για μία καριέρα χωρίς οροφή, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον που δεν θα φέρνει εμπόδια στην πορεία αυτή.

Εχω απόλυτη πεποίθηση ότι η εστίαση της MetLife στη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion δημιουργεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Εταιρεία, ενώ απευθυνόμενος στις γυναίκες ανάμεσα στο ακροατήριο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Εταιρεία δεσμεύεται να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούν.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι ομιλίες των βασικών ομιλητών, της κας Elizabeth Nieto, Global Chief Diversity & Inclusion Officer, της κας Lucida Plummer, Global D&I Programs Director, του κ. Rabih Haber, Head of Human Resources-EMEA και της κας Γεωργίας Καρτσάνη, Chair of the Women in Business Committee Member of BoD of AmCham, President of CEO Clubs-Greece, Romania Chapters Sargia Partners, Founder, CEO & Leadership Coach.

Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα

Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα

Η κα E. Nieto ανέλυσε τι σημαίνει για την MetLife η έννοια της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης.

Συγκεκριμένα εστίασε στις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον και σε συμπεριφορές που μπορεί να εκδηλώνονται εξαιτίας αυτών των διαφορών.

Επιδίωξη της MetLife είναι να γίνει μία διεθνής εταιρεία η οποία προσελκύει, αναπτύσσει και αναγνωρίζει τα καλύτερα ταλέντα, με σκοπό την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου πολυμορφικού εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί την ατομική αλλά και την ομαδική επίτευξη στόχων βάσει των αξιών της MetLife.

Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την συγκεκριμένη πρακτική είναι οι εργαζόμενοι να νιώθουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη δουλειά τους και να παρακινούνται ακόμη περισσότερο για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Η MetLife στοχεύει να συνεχίσει να αποτελεί ένα περιβάλλον όπου όλοι νιώθουν ότι αναγνωρίζεται η αξία και η συνεισφορά τους χωρίς προκαταλήψεις, έτσι ώστε να δημιουργούνται ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση καινοτόμων ιδεών που θα μπορούν να απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες των ασφαλισμένων της.

Για το σκοπό αυτό, η Εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ομάδες γυναικών που θα εστιάσουν στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

Η κα L. Plummer εστίασε στον τρόπο υλοποίησης της πρωτοβουλίας αυτής, αναφέροντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που αναλαμβάνουν ευρύτερες θέσεις ευθύνης στην MetLife, αξιοποιώντας έτσι τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας νέας κουλτούρας που θα βοηθήσει στο να γίνει η MetLife, Εταιρεία επιλογής για τις γυναίκες.

Rabih Haber, Head of Human Resources-EMEA

Rabih Haber, Head of Human Resources-EMEA

Η στρατηγική αυτή δεν αποκλείει τους άνδρες εργαζόμενους, ούτε περιορίζεται απλά σε workshops και παράθεση προβλημάτων χωρίς την εύρεση λύσεων. Αντιθέτως θέλει να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους, να προωθήσει τη δημιουργία δικτύων, να προσδιορίσει και να εφαρμόσει εξειδικευμένα προγράμματα καθώς επίσης και να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στις υπηρεσίες της MetLife.

Ο κ. R. Haber παρουσίασε επιτυχημένα παραδείγματα υλοποίησης αυτής της φιλοσοφίας από άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η MetLife, μέσα από σύντομα videos που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες οι τοπικές ομάδες.

Η κα Γ. Καρτσάνη αναφέρθηκε στη σημασία της γυναικείας αυτοπεποίθησης, όσον αφορά στα ταλέντα και τις ικανότητές τους, αλλά και στη δύναμή τους να επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο μέσα από τους διάφορους ρόλους που έχουν, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εργαζόμενης.

Αναφέρθηκε σε έρευνες που έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει γυναίκες σε ανώτερες θέσεις ευθύνης, παρουσιάζουν υψηλότερη κερδοφορία.

Τόνισε επίσης ότι η καλή συνεργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών μέσα από το πάντρεμα της διαφορετικότητας, θα φέρει ακόμη πιο δημιουργικά αποτελέσματα στη λήψη αποφάσεων Καταλήγοντας, εστίασε στην ανάγκη ενός δυνατού και ξεκάθαρου οράματος από την πλευρά των γυναικών με στόχο να στραφούν σε ό,τι θεωρούν πραγματικά σημαντικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Δ. Μαζαράκη, ο οποίος συνοψίζοντας τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του Diversity & Inclusion

Πόπη Αναγνωστοπούλου, Employee Benefits Director και D&I Champion

Πόπη Αναγνωστοπούλου, Employee Benefits Director και D&I Champion

εστίασε στο γεγονός ότι οι ισορροπημένες επιχειρήσεις είναι αυτές που είναι και πιο επιτυχημένες.

Ο κ. Μαζαράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος της MetLife είναι να αποτελεί μία εταιρεία που θα προσελκύει, θα αναπτύσσει και θα αναγνωρίζει τα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η στρατηγική του Diversity & Inclusion είναι μέρος της επίσημης στρατηγικής της ΜetLife που υιοθετούμε στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών στην Εταιρεία μας.

Αντικατοπτρίζει την κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Η διαφορετικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό μας, καθώς ο κάθε εργαζόμενος διαθέτει μοναδικές δεξιότητες που όταν αναδειχθούν, μπορούν να συμβάλουν σε έναν πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και λειτουργίας.

Οι τρεις πυλώνες γύρω από τους οποίους θα λειτουργήσουμε σε σχέση με την νέα αυτή κουλτούρα είναι η συνεχής προσπάθεια για την ισότιμη προώθηση των γυναικών εντός της Εταιρείας, η αναγνώριση και ανάπτυξη των ικανοτήτων των γυναικών με διαδικασίες αξιολόγησης και εξέλιξης μέσα στην Εταιρεία και τέλος, η υλοποίηση ενεργειών που θα εξασφαλίσουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής των εργαζομένων μας».