Partner στη Eurolife

Η απόφαση ελήφθη. Για τη Eurolife ο φάκελος «πώληση» άνοιξε, δίχως ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος εκτέλεσης του deal. Το βέβαιο είναι ότι η διαδικασία δεν συνδέεται με τα stress test των τραπεζών και, άρα, η Eurobank, μέτοχος της Eurolife, δεν πιέζεται χρονικά ώστε να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του IW, που προσθέτουν ότι, η τράπεζα έχοντας ήδη από το καλοκαίρι εξετάσει σειρά σεναρίων, φέρεται να μελετά δύο εναλλακτικές, για την επόμενη μέρα της θυγατρικής της. Είτε να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας σε στρατηγικό επενδυτή, είτε να κινήσει τη διαδικασία εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο. Και στις δύο περιπτώσεις εκτιμάται ότι μέρος του μετοχικού κεφαλαίου (μειοψηφικό) θα παραμείνει στην τράπεζα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, η Eurobank αντιμετωπίζει θετικά το να διατηρήσει μετοχική σχέση με τη θυγατρική της, δεδομένου ότι τα οικονομικά της μεγέθη είναι εύρωστα, η κεφαλαιακή της επάρκεια ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ενώ παρά την παρατεταμένη ύφεση στην οικονομία και την πτωτική πορεία την οποία ακολουθεί η ασφαλιστική αγορά, η Eurolife εισφέρει κέρδη στον τραπεζικό όμιλο.

Σε ότι αφορά τους υποψήφιους επενδυτές, πληροφορίες φέρουν καταρχήν ως ενδιαφερόμενη τη Fairfax η οποία συνδέεται ήδη μετοχικά με τη Eurobank, αλλά και πολυεθνικά ασφαλιστικά σχήματα με παρουσία στην Ελλάδα και ένα ξένο fund προερχόμενο από τις ΗΠΑ, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες μελετά το ενδεχόμενο τοποθέτησης κεφαλαίων στην εγχώρια αγορά.