Βραδιά εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τον ΣΕΜΑ

[starbox]

Τη συμβολή της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην κοινωνία μέσα από δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς ανέδειξε στη μουσική βραδιά που οργάνωσε χτες το βράδυ για τη στήριξη του ΕΜΕΙΣ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών.

Πάνω από 300 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και του επιχειρηματικού χώρου βρέθηκαν στο Κτήμα Κοκοτού, όπου η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου, ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τη συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Δούση.J00_0086
Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γ. Καραβίας, ανέφερε ότι «το 2014 αποτελεί για το ΣΕΜΑ εναρκτήριο έτος σε ότι αφορά την ενεργό συμμετοχή του σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και παρακίνησε τα μέλη του συνδέσμου να κινηθούν σε αυτή τη λογική και σε ατομικό επίπεδο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικότητας.

Όπως επισήμανε «αν δεν το κάνουμε οι ίδιοι, αν δεν οργανώσουμε την επιχείρησή μας ανάλογα, πως θα καταστήσουμε την αγορά μας κοινωνικά υπεύθυνη; Θεωρώ ότι οι Μεσίτες Ασφαλίσεων έχουν να επιτελέσουν σημαντικό έργο στον τομέα αυτό και είναι βέβαιος ότι θα επιτύχουν στο στόχο τους, ότι θα αποτελέσουν έναν από τους φωτεινότερους «φάρους» Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον επιχειρηματικό στίβο» .

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε και στο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπέγραψε πρόσφατα ο σύνδεσμος με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ, εγκαινιάζοντας την ανάληψη σειράς δράσεων για την αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου, με στόχο τη συστράτευσή του με τους κοινωνικούς εταίρους σε ζητήματα που άπτονται του ηθικού επιχειρείν και της εξασφάλισης της δικής του βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τους μεσίτες ασφαλίσεων «να στηρίξουν εμπράκτως τη συλλογική δράση του ΣΕΜΑ, να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, υπηρετώντας την αρχή της αυτοδέσμευσης, καθώς και να αναλάβουν οι ίδιοι ατομικές δράσεις. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν οι πρωτοβουλίες τους θα είναι μικρές ή μεγάλες.

Σημασία έχει να υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ζωντανή η σκέψη ότι η κοινωνία μας, ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, μάς έχουν ανάγκη. Η προσφορά μας δεν κρίνεται από την ποσότητα, αλλά και την ποιότητα».

Για το έργο της ΕΜΕΙΣ μίλησε η κα Ε. Καφφετζή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, η οποία τόνισε πως το έργο της από το 2011 που ξεκίνησε τη λειτουργία της μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο όσον αφορά την πρόληψη όσο και τη στήριξη άπορων ασθενών.

 

Στη συνέχεια ο κ.  Γ. Ξεπαπαδάκης, γιατρός και προεδρος του Δ.Σ.της ΕΜΕΙΣ  αναφέρθηκε στην επιστημονική και κοινωνική δράση της ΕΜΕΙΣ, η οποία παρέχει πλήρη θεραπευτική σε ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και ενημέρωση σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης.

J00_0257

Όπως ανέφερε «εκτός από το βασικό μας έργο δηλαδή την στήριξη οικονομικά αδύναμων ασθενών δίνουμε ιδιαίτερα έμφαση και στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση νέων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και στις τακτικές μας επισκέψεις σε απομακρυσμένα νησιά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΣΕΜΑ για την υποστήριξη που μας δίνει μέσω αυτής της εκδήλωσης και όλους εσάς προσωπικά ενώ ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Καφφετζή που είχε την έμπνευση και σχετική πρόταση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι ΕΜΕΙΣ ΜΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ».