ING και Direct Hellas διακρίθηκαν στα European Business Αwards

Ανάμεσα στις 60 ελληνικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στα European Business Awards, μαζί με συνολικά 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες βρίσκονται η ING Hellas και η Direct Hellas, οι οποίες διακρίθηκαν στην κατηγορία “The Award For Customer Focus”.

Συνολικά 60 ελληνικές επιχειρήσεις πέρασαν την πρώτη φάση του διαγωνισμού και θα συμμετέχουν στα επόμενα στάδια στάδια, από όπου και θα διακριθούν οι 100 καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Το σύνολο των National Champions από όλη την Ευρώπη φέτος είναι 709 επιχειρήσεις στις 100 από τις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban d’Honneur» με βάση τις 10 κατηγορίες των βραβείων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015 και μετέπειτα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο των συνεντεύξεων ενώπιον του πάνελ των κριτών, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα σε γραφεία της RSM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος 40% περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τα τελευταία 8 χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός. O Αdrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards sponsored by RSM ανέφερε «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδας που διακρίθηκαν σε National Champions. Η διάκριση σε αυτόν τον ποιοτικά αυστηρό διαγωνισμό όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό είναι πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στα επόμενα στάδια».

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει: «Μετά τον περσινό τελικό που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και τα τρία βραβεία που κέρδισαν οι Ελληνικές εταιρείες στον τελικό, η Ελλάδα για ακόμα μια φορά συνεχίζει να διακρίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιτυχία των 60 National Champions αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ποιότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις και θα είμαστε δίπλα τους στα υπόλοιπα στάδια του διαγωνισμού».

Η RSM Greece επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι ελληνικές αυτές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η αξιολόγηση των εταιρειών που έλαβαν μέρος αλλά και η επιλογή των National Champions πραγματοποιήθηκε από την κριτική επιτροπή των European Business Awards, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα άτομα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης, όπως οι: Karel De Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Yves Leterme, τ.Πρωθυπουργός του Βελγίου, Emil Constantinescu, τ.Πρόεδρος της Ρουμανίας, Arnold Rüütel, τ.Πρόεδρος της Εστονίας, Petar Stoyanov, τ.Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Jose Aznar, τ.Πρωθυπουργός της Ισπανίας και επιχειρηματίες όπως οι: Peter Brabeck-Lethmathe, τ.CEO της Nestle, Gilbert Ghostine, Διευθ.Σύμβουλος της Diageo Continental Europe, Isidoro Unda, CEO της Atradius, κά.

Η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των «Εθνικών Πρωταθλητών» της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Greece και τα European Business Awards το φθινόπωρο.

 

 ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

 

The Award for Environmental & Corporate Sustainability ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, BIOGRECO, COSTA NAVARINO, KAFSIS BIO-INDUSTRIES, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
The UKTI Award for Innovation AGRINO, COMITECH, ENTRANET, EPSILON NET, EVOMAT, ΚΛΗΜΗΣ, NANOBIONIC, OLYMPIA ELECTRONICS, VERMANTIA, VIOTROS
The Business of The Year Award with Turnover €0-25m ALTEX, ANTIPOLLUTION, CAVINO, ΕΨΑ, FEELGOOD ENTERTAINMENT, GRANT THORNTON, LION RENTAL (SIXT GREECE), MEDBEST, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, VIVA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
The Business of The Year Award with Turnover €26-150m ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK, ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
The Award For Customer Focus AGORA FINE GREEK FOODS, BIOMEDICINE, DATA COMMUNICATION, DONUTS DUCK – D.D. FOOD SUPPLIES, DHI GLOBAL MEDICAL GROUP, FOCACCINO, GDS, HELLAS DIRECT, KAYAK, ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΪΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΙΛΥΔΑ, ING GREECE, RETAILWORLD (PUBLIC)
The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award AQURANCE, BEETROOT, COFFEE ISLAND, ICAP GROUP, PHARMATHEN
The Import/Export Award BODYTALK, CHIQUITA HELLAS, PELOPAC, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
The RSM Entrepreneur of the Year Award GENESIS PHARMA, HELLENIC SEAPLANES, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ “ΒΙΚΟΣ”, MIKEL COFFEE COMPANY, ONEX, PALAPLAST, SPETSES MINI MARATHON