Τον πρώτο Έλληνα σκιέρ στα Ιμαλάια στηρίζει η Eurolife ERB

Τον πρώτο Έλληνα σκιέρ στα Ιμαλάια στηρίζει η Eurolife ERB. Όπως αναφέρει η εταιρεία η δράση αυτή εστιάζεται στην πολιτική της εταιρείας να είναι δίπλα στους ανθρώπους της κοινωνίας, με πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό θα σταθεί με υπερηφάνεια στο πλευρό του Ηλία Λέφα στη συμμετοχή του σε μια πρωτότυπη ορειβατική αποστολή, παρέχοντάς του δωρεάν ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος και Ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στην ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 20.08.14 και θα ολοκληρωθεί στις 04.10.14, τρεις από τους γρηγορότερους ορειβάτες-σκιέρ του κόσμου, οι Benedikt Böhm, Sebastian Haag και Andrea Zambaldi, σκοπεύουν να κάνουν ρεκόρ ταχύτητας ανάβασης σε δύο από τις υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαΐων, το Shisha Pangma (8.013m) και το Cho Oyu (8.201m).

Ο Ηλίας Λέφας επιλέχθηκε από την διοργανώτρια εταιρεία λόγω της τριπλής ιδιότητας του (ορειβασία – σκι – φωτογραφία), του χαρακτήρα του στο βουνό και της ψυχοσωματικής αντοχής του σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, προκειμένου να παρέχει φωτογραφική κάλυψη και υποστήριξη στη διοργάνωση.

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική στέκεται δίπλα στον Έλληνα αθλητή και του εύχεται καλή επιτυχία στην ανάβαση των υψηλότερων κορυφών του κόσμου και ως πρώτου Έλληνα σκιέρ στα Ιμαλάια.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ηλίας Λέφας γεννήθηκε στην Σουηδία το 1977 και διαμένει στην Αθήνα. Η άμεση επαφή με την φύση ήταν ανέκαθεν αυτονόητος τρόπος ζωής. Ασχολείται με την ορειβασία και την χιονοδρομία από πολύ μικρή ηλικία και με την φωτογραφία από το 1994. Σπούδασε ανανεώσιμη ενεργειακή μηχανολογία στο Bradford της Αγγλίας (BEng) και στην Στοκχόλμη (MSc) και εργάζεται στην Αθήνα ως μηχανολόγος και φωτογράφος, περνώντας τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του στην φύση – πάντα με μια φωτογραφική στο χέρι.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει λάβει μέρος σε ορειβατικές αποστολές, αναβάσεις και φωτογραφικά project – μεταξύ άλλων με Dynafit, Red Bull και Columbia – και τα άρθρα και οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Όντας ενεργός ορειβάτης είναι μέσα στην δράση και αποτυπώνει μοναδικές λήψεις, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Παρόλο που ασχολείται περιστασιακά και με άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως canyoning, mountain bike, kayak θαλάσσης, ιππασία και ταξίδια με μοτοσυκλέτα, το αληθινό πάθος παραμένει πάντοτε η ορειβασία και το σκι.
Ορειβασία
Ενδεικτικά έχει ανέβει στα περισσότερα Ελληνικά βουνά, από τα Λευκά Όρη της Κρήτης, μέχρι την βόρεια Πίνδο, το Durmitor στο Μαυροβούνιο, το Triglav στην Σλοβενία, τα Tatras στην Πολωνία και Σλοβακία, το Helwelyn και τα Langdale στην Αγγλία, το Snowdon στην Ουαλία, το Ben Nevis και τα Cairngorms στην Σκωτία, στο Jotunheimen της Νορβηγίας, τις Brenta, Castore και Dente del Gigante στην Ιταλία, το Grossglockner στην Austria, τις Breithorn, Μönch και Matterhorn στην Ελβετία, το Mont Blanc στην Γαλλία και το Elbrus στην Ρωσία.
Αναρρίχηση
Έχει επίσης σκαρφαλώσει σε διάφορα αναρριχητικά πεδία και ορθοπλαγιές στην Ελλάδα, όπως στην Κάλυμνο, τα Μετέωρα, την Βαράσοβα, την πλάκα Συκιάς στην Γκιώνα, στον Κούβελο του Παρνασσού, τα Δυτικά Βαρδούσια, το Στεφάνι και την κόψη Ξερολάκκι του Ολύμπου, αλλά και στην Kullaberga της Σουηδίας, στην Peak Distric και Yorkshire στην Αγγλία, στο Tremadog στην Ουαλία, στο Arco και στην Aosta της Ιταλίας και στο Riffelhorn της Ελβετίας.
Ορειβατικό σκι
Με τα σκι έχει διασχίσει βουνά στην Ελλάδα, όπως Βαρδούσια, Όλυμπος, Γκαμήλα και άλλα, την Monte Rosa και το Gran Paradiso στις Άλπεις, το Kebnekaise στην αρκτική Σουηδία και τον Άτλαντα στο Μαρόκο.