Ασφάλιση για βρεφικό γάλα στην Κίνα

Στην ασφάλεια των τροφίμων εστιάσουν τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά από αποκαλύψεις που έχουν γίνει διεθνώς για ουσίες και συστατικά σε βρώσιμα ή πόσιμα προϊόντα, οι πολίτες ανησυχούν και αναζητούν μέσω ενώσεων και κοινωνικών ομάδων εχέγγυα για την ασφάλεια τους. Στην πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες για να διασφαλίσουν τους καταναλωτές και να τους πείσουν για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων τους είναι και η ιδιωτική ασφάλιση.

Ο κινεζικός όμιλος Suning Commerce Group Ltd, που κατέχει την αλυσίδα βρεφικού γάλακτος Redbaby σε συνεργασία με τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, Ping An Insurance, αποφάσισε να δώσει στους πελάτες που αγόρασαν βρεφικό γάλα της εταιρείας το οποίο αποσύρθηκε τη δυνατότητα να αποζημιωθούν με 2.000 γιουάν (325 δολάρια ανά δοχείο). Κάθε καταναλωτής μπορεί να αποζημιωθεί μέχρι και για 50 δοχεία γάλα, δηλαδή 100.000 γιουάν. Η εταιρεία παρέχει δωρεάν την ασφάλιση για τα πρώτα 40.000 κουτιά και οι υπόλοιποι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν την ασφάλιση διαδικτυακά. Είναι ίσως το πρώτο συμβόλαιο που αφορά το βρεφικό γάλα διεθνώς και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγορά της Κίνας αλλά και διεθνώς.

Θυμίζουμε ότι στην Κίνα το 2008 χιλιάδες βρέφη αρρώστησαν και έξι έχασαν τη ζωή τους από χημική ουσία, η οποία είχε προστεθεί στο γάλα για να αυξήσει την περιεκτικότητα των σκευασμάτων σε πρωτεΐνη. Πολλοί Κινέζοι εξακολουθούν να ταξιδεύουν για να αγοράσουν το βρεφικό γάλα από συγκεκριμένες μονάδες. Πρόσφατα και η J. Heinz Co αναγκάστηκε να αποσύρει σύμφωνα με το Reuters, βρεφικές τροφές από τις ΗΠΑ, λόγω υπερβολικής υπερβολικής ποσότητας μολύβδου που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των βρεφών.