σφυρί σε νομικά βιβλία

Μέχρι πότε μπορούν να προσφύγουν οι ζημιωθέντες Ασπίς-Commercial εναντίον του ελληνικού δημοσίου

Σύντομα αναμένεται η έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ευθύνες που μπορεί να βαραίνουν το Ελληνικό Δημόσιο στην υπόθεση της Ασπίς. Σύμφωνα με το Σύλλογο των Ζημιωθέντων από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί το πως θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην υπόθεση αυτή που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι στις 21/09/2014 λήγει το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, η οποία οδήγησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους. Το αντίστοιχο δικαίωμα για τους ασφαλισμένους της Commercial Value λήγει στις 26/02/2015.

Επίσης ο Σύλλογος θα συνεχίσει να παλεύει, για την πολιτική επίλυση του ζητήματος, αφού οι διαχρονικές ευθύνες των κρατικών μηχανισμών εποπτείας είναι αυταπόδεικτες και πανθομολογούμενες και επισημαίνει ότι στο πλευρό του έχει «ομάδα κορυφαίων νομικών παραστατών οι οποίοι στήριξαν τον αγώνα, αλλά και τεκμηρίωσαν με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο -συλλέγοντας εξαιρετικά σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία – τις προσφυγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου».