ΕΕΑ: Αναστολή του νόμου για την άρση υποχρεωτικής εγγραφής

Την τριετή αναστολή στην εφαρμογή του νόμου για την άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα Επιμελητήρια ζητά το ΕΕΑ από την πολιτεία. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, «θεωρούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δει πλέον υπό άλλο πρίσμα το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια και να σταματήσει επιτέλους να αγνοεί τις 185 υπογραφές βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρεται στην πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάνοντας λόγο για «ατυχείς και άστοχες κυβερνητικές επιλογές, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και βεβαίως την επιφύλαξη των μικρομεσαίων να στηρίξουν τα κυβερνητικά σχέδια. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις δεν έχουν αντιληφθεί ότι μόνο οι μικρομεσαίοι και γενικά η μεσαία τάξη είναι ο πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και ο σημαντικότερος παράγοντας της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής». 

Και προσθέτει ότι «την ώρα που συζητείται ο νέος επιμελητηριακός νόμος, είναι αναγκαίο οι κυβερνώντες να διδαχθούν από τα πρόσφατα λάθη και παραλείψεις τους και να σταματήσουν να βάζουν «απέναντι» τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία».