Με «τεχνολογικά» κεφάλαια θέτει βάσεις ανάπτυξης η αγορά

Τις επενδύσεις τους στο κομμάτι της τεχνολογίας πολλαπλασιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Επενδύουν πολλά εκατομμύρια ευρώ με στόχο να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης», να εκλογικεύουν το κόστος διαχείρισης φακέλων  και κατ΄ επέκταση να στηρίξουν την ανάπτυξη των εργασιών τους και τη διεύρυνση του πελατολογίου τους. 

Αυτό αναφέρουν στελέχη της αγοράς τα οποία επισημαίνουν ότι στον προσανατολισμό αυτό των εταιρειών συνηγορεί και η ψήφιση της πρόσφατης διάταξης περί ασφάλισης των οχημάτων, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ως υποχρεωτική την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβούντων και ασφαλισμένων.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, η μία μετά την άλλη προχωρούν σε επενδύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ΕΑΕΕ, η οποία ετοιμάζει τη δημιουργία δεύτερης βάσης δεδομένων στον κλάδο ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, στην οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην περίπτωση καταστροφικού κινδύνου.

 Πρόκειται για ένα έργο, η υλοποίηση του οποίου άρχισε ήδη από το 2013 και θα συνεχιστεί και το 2014, με την προοπτική να ολοκληρωθεί.

 Σύμφωνα με παράγοντες της ΕΑΕΕ, στο έργο, το οποίο είναι υψηλής τεχνολογικής αξίας, έχει ενταχθεί και η προστασία των δεδομένων των υπηρεσιών και διευθύνσεων της Ένωσης, με την κρυπτογράφηση όλων των σχετικών πληροφοριών μέσα από ασφαλές κανάλι επικοινωνίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Παράλληλα, οι ασφαλιστικές εταιρείες, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις νέες τεχνολογίες, πολλαπλασίασαν τη χρήση βάσης δεδομένων για την ασφάλιση των οχημάτων που τηρεί η Ένωση, με αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών σε άμεσο – on line χρόνο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε μήνα υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται περί τα 6 με 7 εκατομμύρια χτυπήματα στη βάση.