Ηνωμένο Βασίλειο: Μειωμένα έως και 39% τα ασφάλιστρα για τους νέους οδηγούς

Κίνητρα για την πρόσκτηση νέων εργασιών με εκπτώσεις στα ασφάλιστρα πραγματοποιούν οι ασφαλιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις ζημιές ή πως έχουν κέρδος μέσα από τον κλάδο οχημάτων.

Σύμφωνα με τους δείκτες που δημοσιεύτηκαν στο Confused.com σε συνεργασία με την Towers Watson οι τιμές για την ασφάλιση οχημάτων κινήθηκαν πτωτικά κατά 7,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με τους τελευταίους προηγούμενους τρεις μήνες.

Σε σύγκριση πάντως με το προηγούμενο έτος συνολικά η πτώση αγγίζει το 19% και αντιπροσωπεύει μείωση της τάξεως των 140 λιρών. Η μέση τιμή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στον κλάδο πλέον φτάνει τις 596 λίρες (η τελευταία φορά που ο μέσος όρος τιμής έπεσε κάτω από τις 600 ήταν το 2009).

Η μείωση στα ασφάλιστρα έχει ωφελήσει κατά κύριο λόγο τους νέους. Ενδεικτικό είναι ότι το μέσο ασφάλιστρο για ένα 17χρονο έχει μειωθεί κατά 39% κατά το τελευταίο έτος, ενώ το μέσο ασφάλιστρο για ένα 18χρονο πέσει κατά 30%.

Ο Stephen Jones, επικεφαλής στη Watson στο κομμάτι της τιμολόγησης στις γενικές ασφαλίσεις, αναφέρει ότι

«οι μειώσεις των τιμών αυτού του τριμήνου είναι σημαντικές, καθώς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, προσπαθούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους λόγω της αυξανόμενης ταξινόμησης νέων οχημάτων».