Γ. Χατζηθεοδοσίου: Συμψηφισμός ΦΠΑ από και προς τις επιχειρήσεις

Στο μέτρο του συμψηφισμού με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, επισημαίνοντας  ότι αν το μέτρο εφαρμοστεί και ταυτόχρονα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία σταθερού φορολογικού συστήματος και τη ρευστότητα στην αγορά οι επιχειρήσεις θα εξέλθουν γρηγορότερα από την κατάσταση της ύφεσης. 

Ειδικότερα δήλωσε:  «Μετά από τις χρόνιες πιέσεις των ανθρώπων της αγοράς αλλά και των Επιμελητηρίων, έφτασε η ώρα να γίνει πράξη το μέτρο του συμψηφισμού. 

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σήμερα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αίρει την μακροχρόνια αδικία εις βάρος των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. 

Ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει ότι δεν πρόκειται έως την ψήφισή του να αλλάξει η ρύθμιση, ενώ αν συνοδευτεί με παρεμβάσεις για την ενίσχυση της  ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος προς τους μικρομεσαίους ,τότε ο χρόνος παραμονής των επιχειρήσεων στην κατάσταση ύφεσης της ελληνικής οικονομίας θα περιοριστεί»