Πρότυπο πρόγραμμα από την Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου για ναυτικούς

Τη δημιουργία πρότυπου ασφαλιστικού προγράμματος, που αποτελεί απόρροια σύμπραξης και διαπραγμάτευσης της  Εθνικής Ασφαλιστικής και της Επιθεώρησης Φουφοπουλου με την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, παρουσίασε χτες ο κ. Γιώργος Φουφόπουλος στα γραφεία της ΕΕΝΜΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει τις ανάγκες των ναυτικών πέραν του P & I CLUB με τη βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους για τον ασφαλισμένο. Σύμφωνα με τον  κ. Γ. Φουφόπουλο «η προνομική προστασία» ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του συγκεκριμένου κλάδου,  καλύπτει τα «κενά» στην υποχρεωτική ασφάλιση για πλοιοκτήτες και παρέχει πλήρη προστασία στον ασφαλισμένο ναυτικό. Για 1,5 περίπου χρόνο, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πραγματοποίησαν συζητήσεις, προκειμένου να δομηθεί με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου το πρόγραμμα.

Μείζονος σημασίας είναι επίσης ότι το πρόγραμμα παρέχεται σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο του Ιατρικού και είναι ατομικό, δίνοντας τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να το διατηρήσει σε ισχύ και μετά την λήξη της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης. Επιπρόσθετα σε περίπτωση νοσηλείας και με την χρήση του ΝΑΤ καλύπτεται για την απαλλαγή από το P&I Club.