Βασιλική επίσκεψη στους Lloyd’s

Τους Lloyd’s με αφορμή την επέτειο των 325 χρόνων λειτουργίας τους επισκέφθηκε η βασίλισσα Ελισσάβετ και ο σύζυγος της δούκας του Εδιμβούργου. Στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου ήχησε το “Lutine Bell”, που έχει καθιερωθεί για την ανακοίνωση σημαντικών γεγονότων και πλήθος συνεργατών, υπαλλήλων, ασφαλιστών και μεσιτών παρευρέθηκε για να καλωσορίσει το βασιλικό ζεύγος.

Σύμφωνα με την express uk, τις καλύψεις για τα έργα τέχνης του συζήτησε με τον Paul Lawrence, Chief underwriting officer της Hiscox, ο δούκας του Εδιμβούργου. 

Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το κατά πόσο καλύπτονται ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν σε πανάκριβους πίνακες που ο δούκας έχει στη συλλογή του από ποντίκια. 

«Για εσάς όλα καλύπτονται» ήταν η απάντηση που έδωσε στον πρίγκιπα Φίλιππο ο P. Lawrence, του οποίου η εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη της ασφάλισης περίπου ενός εκατομμυρίου αντικειμένων τέχνης, μεταξύ των οποίων και 40.000 υδατογραφίες, 7.000 πίνακες, ιστορικές φωτογραφίες, αντίκες κ.α.

Τη βασιλική οικογένεια και τους Lloyd’s ενώνουν ιστορικοί δεσμοί. Το 1928 ο βασιλιάς Γεώργιος ο πέμπτος και η βασίλισσα Μαρία εγκαινίασαν το νέο τότε κτίριο των Lloyd’s στη Leadenhall. 

Το Νοέμβριο του 1957 η βασίλισσα Ελισάβετ  εγκαινίασε το κτίριο στη Lime Street και το 1979 το κτίριο Chatham.

Δείτε εδώ το video: Α right royal relationship