30 εκατ. ευρώ έσοδα από τα μεγάλα έργα

Παραγωγή ασφαλίστρων που φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ «δίνουν» ετησίως τα μεγάλα έργα στις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ, όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, αν τονωθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα η ασφαλιστική αγορά έχει να αναμένει σημαντική τόνωση του τζίρου της.

Μέχρι στιγμής, η παραγωγή ασφαλίστρων «έρχεται» στις ασφαλιστικές εταιρείες από την κατασκευή σταθμών του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τα περιορισμένα έργα στους οδικούς άξονες, από τις κατασκευές του ΟΣΕ, τη νέα λυρική σκηνή της Αθήνας κ.α.

Ωστόσο, εφόσον τα έργα για τους οδικούς άξονες τεθούν σε πλήρη εκτέλεση για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων και πολύ περισσότερο εφόσον αναθερμανθεί γενικότερα το κλίμα στην οικονομία, και αρχίσουν γενικότερα οι επενδύσεις, όπως και η υλοποίηση των έργων  σε Ελληνικό και Αστέρα, οι ασφαλιστές εκτιμούν ότι ο τομέας των μεγάλων κατασκευών έχει πολλά να εισφέρει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Διευκρινίζουν ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση τη μερίδα του λέοντος θα κερδίσουν  οι ασφαλιστικές – θυγατρικές τραπεζών ή όσες ασφαλιστικές συνεργάζονται στρατηγικά με τραπεζικούς ομίλους, καθότι τα μεγάλα έργα χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι leader στα ασφαλιστήρια συμβόλαια προέρχονται από τις τράπεζες. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την ασφάλιση ορισμένων έργων στο εξωτερικό.

Όμως, σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι το ετήσιο έσοδο των 30 εκατ. ευρώ που εξασφαλίζουν σήμερα οι ασφάλειες από τα έργα, θα πολλαπλασιαστεί.