Οι στόχοι της Arag Γερμανίας έως το 2020

Για το μέλλον της Arag SE, την προσαρμογή των επιχειρηματικών μοντέλων των υποκαταστημάτων της σε νέα δεδομένα και  την ανάπτυξη της πολυκλαδικής δομής του ομίλου αναφέρεται σε συνέντευξη του «ARAG JOURNAL 04/2013» ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARAG SE, Δρ. Paul Otto Fassbender.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του είναι τα εξής:
 
• Στρατηγική για το 2020: Η μονόπλευρη εξειδίκευση είναι που κάνει τις εταιρείες ευάλωτες στη κρίση. Εμείς έχουμε μια ευρεία τεχνογνωσία, που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες. Τώρα, πιο ισχυροί, εκεί κατευθύνουμε τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περαιτέρω την πολυκλαδική μας δομή στη γερμανική αγορά. Σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί στόχο μας να επιτύχουμε ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης της Νομικής Προστασίας. Ως εκ τούτου η ARAG θα συνεχίσει να είναι και το 2020 μια εταιρεία με κέντρο βάρους τη Νομική Προστασία. Με τον τρόπου αυτό η επιχείρηση ακουμπά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο πάνω σε πολλούς πυλώνες και αυτό είναι θετικό.Σχετικά με την προετοιμασία του ομίλου για το 2020 αναφέρει: «Ωραία θα ήταν αν ήταν όλα έτοιμα. Δεν είμαστε όμως ακόμα εκεί, που θέλουμε να φτάσουμε. Θα επιτύχουμε τους δείκτες των στόχων μας για το 2020, αν αναπτυχθούμε «πάνω απ’ όλα» ποιοτικά. Η ARAG δεν έχει στόχο να ανήκει στο team των πιο μεγάλων ασφαλιστών. Διαθέτουμε όμως τη δυναμική, να γίνουμε ένας από τους καλύτερους ασφαλιστές. Και το να αντιμετωπίσουμε αυτή την αξίωση με ταυτόχρονη  συμπίεση κόστους, αυτό είναι μία πρόκληση και συνάμα μια πολύ ελκυστική αποστολή».

 
• Οι προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια: Το επιχειρησιακό περιβάλλον αλλάζει έντονα.  Ως εκ τούτου, θα πρέπει τα υποκαταστήματά μας να προσαρμόσουν ανάλογα και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Μακροπρόθεσμα λοιπόν βλέπω μία εξαιρετικά δυναμική διαδικασία με βελτιωτικές αλλαγές. 

ARAG HELLAS

Συνυφασμένη με τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του ομίλου της Arag είναι η πορεία της Arag Hellas, η διοίκηση της οποίας σχεδιάζει τις κινήσεις της εταιρείας εστιάζοντας σε νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις στα συστήματα επικοινωνίας και μηχανογράφησης.  Στον πυρήνα των εργασιών της πέρα από τους υφιστάμενους τομείς, εντάσσονται και νέες νομικές διαφορές, που προκύπτουν από το σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Μιλώντας στο iw o κ. Δημήτρης Τσεκούρας, Γεν. Δ/ντής της ARAG στην Ελλάδα  αναφέρει ότι «ο δρόμος της ARAG HELLAS προς το 2020 είναι συνδεδεμένος με την πορεία που θα ακολουθήσει ο όμιλος. Η διεθνής μας καταγωγή και η νέα δομή της εταιρίας, μας προσφέρει το πολύτιμο πλεονέκτημα να γινόμαστε κοινωνοί της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας όλων των άλλων εταιριών του Ομίλου σε Ευρώπη και Αμερική. Έτσι λοιπόν η εμπειρία, οργάνωση και τεχνογνωσία όλων συναθροίζεται και αυτό αποτελεί κοινό αγαθό προς χρήση όλων των εταιρικών μονάδων, ανάλογα βέβαια με τα χαρακτηριστικά της αγοράς που αντιμετωπίζει η καθεμία χωριστά».