ΑΤΕ Ασφαλιστική: Σταθερή παραγωγή και νέα προιόντα

Σε σταθερά επίπεδα εκτιμά η διοίκηση της ΑΤΕ Ασφαλιστική ότι θα διαμορφωθεί κατά το α΄τρίμηνο του 2014 η παραγωγή της εταιρείας, παρά τις πιέσεις που ασκούνται γενικότερα στην ασφαλιστική αγορά από το περιβάλλον ύφεσης που επικρατεί στην οικονομία.

Στόχος της διοίκησης είναι η σταθεροποίηση της παραγωγής στα επίπεδα του 2013, τονίζει στο iw ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, προσθέτοντας ότι στην προσπάθεια της ΑΤΕ Ασφαλιστική να κρατήσει την παραγωγή της και να αυξήσει τα μερίδιά της σε μια αγορά που κινείται πτωτικά, μεγάλη είναι η συμβολή των νέων προϊόντων.

«Η εταιρεία επιμένει στη στρατηγική της και την καθημερινότητά της δίχως να επηρεάζεται από τη διαδικασία πώλησης» αναφέρει, ενώ σχολιάζοντας την εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς διευκρινίζει πως «νέα χαρτοφυλάκια λόγω της κρίσης δεν υφίστανται. Το μόνο που παρατηρείται στην αγορά είναι αλλαγές μεριδίων και σε αυτό η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι κερδισμένη» δηλώνει ο κ. Χατζηιωσήφ.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να σταθεί στα της πώλησης της εταιρείας. Αρκέστηκε μόνο να τονίζει ότι πρόκειται για θέμα που αφορά στο μέτοχο της εταιρείας και όχι τη διοίκησή της, πρόσθεσε ωστόσο ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική απαντά όπως υποχρεούται σε ερωτήσεις οι οποίες τίθενται από ενδιαφερόμενους, και που -όπως υπογραμμίζει- είναι εκατοντάδες.

Σε ότι αφορά το χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας, πηγές του iw εκτιμούν ότι δεν θα είναι μεγαλύτερος του τριμήνου, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή τους η όλη προσπάθεια θα πρέπει να λάβει τέλος το αργότερο στην εκπνοή του α΄ εξαμήνου του 2014.