Στο 1,34 δις τα δάνεια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων

Κατά 10% έχουν αυξηθεί από το τέλος Ιανουαρίου τα δάνεια  που δίδονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων των οποίων την επίβλεψη έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. 

Σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης ότι  στο τέλος Φεβρουαρίου τα δάνεια έχουν ανέλθει σε 1,340 δις ευρώ και επισήμανε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα τραπεζικά ιδρύματα να επιταχύνουν τις διαδικασίες. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζανιά το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. «Η ανακεφαλαιοποίηση θέλει κεφάλαια, τα κεφάλαια γενικώς βοηθάνε, είναι ένα σωρό πράγματα που γίνονται αυτή τη στιγμή στις τράπεζες και κάποιες τράπεζες είναι απασχολημένες με την ανακεφαλαιοποίηση, κάποιες είναι που μόλις ξεκίνησαν οι αξιολογήσεις των ισολογισμών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάποιες προσπαθούν να συγχωνευθούν, κάποιες ολοκληρώνουν τις εθελούσιες εξόδους, κάποιες προετοιμάζονται για τα επόμενα stress tests».