Κ. Μίχαλος: Αυξάνεται η «μαύρη» εργασία

Μεγεθύνεται το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται χωρίς να φαίνονται, να χάνει έσοδα το κράτος και να καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα.  

Αυτό επιβεβαίωσε και σε ερώτηση δημοσιογράφου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ανέφερε ότι «η μαύρη εργασία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και αυτό οφείλεται τόσο στην εξασθένηση των ελέγχων στην αγορά εργασίας, όσο και στην οικονομική κρίση και στην αύξηση της ανεργίας».  

Ανέφερε ότι οι εργοδοτικοί φορείς είναι αυτοί που θα πρέπει να δώσουν τη μάχη για την καταπολέμηση του αντικοινωνικού αυτού φαινομένου κάνοντας μία εκστρατεία για την καταδίκη της ανασφάλιστης εργασίας και την ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων της ασφαλισμένης και ποιοτικής εργασίας.

Όπως δήλωσε χρειάζεται να ληφθούν πρωτοβουλίες και από τους εργοδοτικούς φορείς μέσα από εκστρατείες για την καταπολέμηση του φαινομένου αλλά και  στοχευμένες πολιτικές από την πλευρά του κράτους που θα ενταχθούν στο πλαίσιο συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής για την ενδυνάμωση την επιχειρηματικότητα. 

Υποστήριξε ότι χρειάζεται σαρωτική μεταρρύθμιση στα εργασιακά που θα δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την ασφάλεια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.