Δισεκατομμυριούχος κάνει συμβόλαιο ζωής ύψους 201 εκατ. ευρώ

Δεκαεννέα ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάστηκαν, προκειμένου να συναφθεί το ακριβότερο συμβόλαιο ζωής στον κόσμο, του οποίου οι καλύψεις ανέρχονται σε 201 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Dovi Frances εκπρόσωπος της SG LLC financial services company, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας, καμία εταιρεία δεν θα μπορούσε από μόνη της να αναλάβει το εν λόγω εγχείρημα και να αποζημιώσει τους δικαιούχους του συμβολαίου όταν ο δισεκατομμυριούχος, αποβιώσει. Αν και δε ανέφερε ακριβώς σε τι ποσό ανέρχονται τα ασφάλιστρα δήλωσε πως πρόκειται για μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ταυτότητα του δισεκατομμυριούχου παραμένει άγνωστη, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του. Ωστόσο είναι γνωστό πως ο Dovi Frances έχει επαφές με τον πρόεδρο της Google, Eric Schmidt, τον συνιδρυτή της Palantir Technologies, Joe Lonsdale, καθώς και τον  Elon Musk, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την PayPal, την Tesla Motors και άλλα start-ups.
 
Όποιος και να είναι τελικά ο ασφαλισμένος, στόχος του συμβολαίου, σύμφωνα με τον Dovi Frances, είναι να μην πληρώσουν οι κληρονόμοι του το φόρο κληρονομιάς που ανέρχεται σε 45%. 

Ειδικοί από την Επιτροπή Guiness ερεύνησαν για έξι μήνες όλες τις παραμέτρους μέχρι να δηλώσουν επίσημα ότι πρόκειται για ρεκόρ το οποίο και θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο Guiness του 2014.