Πραγματογνώμονες στην Creta Farm

Πέντε ασφαλιστικές εταιρείες πρόκειται να αναλάβουν την ευθύνη καταβολής της αποζημίωσης στην Creta Farms, για τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής στους αποθηκευτικούς της χώρους στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, leader στο συνασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η Groupama με συμμετοχή 34% στη ζημιά και ακολουθούν οι Εθνική Ασφαλιστική με 30%, η Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, η Generali με 12% και η ΑΤΕ Ασφαλιστική με 10%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Creta Farm είναι ασφαλισμένη για κεφάλαια ύψους 105 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν το σύνολο των εγκαταστάσεών της στην Ελλάδα, ενώ είναι καλυμμένη και για τον κίνδυνο της απώλειας κερδών για κεφάλαια της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από την πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής στο Ρέθυμνο καταστράφηκαν και οι δύο αποθήκες της εταιρείας, με το περιεχόμενό τους σε πρώτες ύλες και αποθέματα προϊόντων. Το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, ενώ τις εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας έχουν μεταβεί πραγματογνώμονες προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές, με την έκθεσή του να αναμένεται στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Από την πλευρά της η Creta Farms ανακοίνωσε χθες ότι η τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα της συνεχίζεται δίχως προβλήματα, ότι η πυρκαγιά κατασβήστηκε το πρωί του Σαββάτου και ότι στις αποθήκες που καταστράφηκαν διατηρούνταν αποθέματα υλικών και προϊόντων, τα οποία ήταν ασφαλισμένα.