Μάχη ζωής δίνει ανασφάλιστη 30χρονη

Αγώνα για τη ζωή της δίνει 30χρονη ανασφάλιστη η οποία πάσχει από επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο, που χρήζει εξειδικευμένης προσπέλασης και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον τεχνολογικό εξοπλισμό υπερξειδικευμένου νευροχειρουργικού κέντρου στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση σε όσους ανθρώπους μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά στη θεραπεία της 30χρονης στο εξωτερικό. Με αφορμή την εκστρατεία αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου,  κ. Πατούλης επισήμανε ότι «αν σκεφτεί κανείς, τι σημαίνει, να είσαι άρρωστος και χειρουργημένος χωρίς χρήματα σε ξένη χώρα θα καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται» και πρόσθεσε πως «στη θέση που βρέθηκε η νεαρή, μπορεί αύριο να βρεθεί ο δικός μας άνθρωπος. Και τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η ιατρική διακονία που κάνουμε καθημερινό έργο μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής»

12.000 ευρώ λείπουν για τη θεραπεία

Αν και αρχικά το ποσό για να πραγματοποιήσει η ασθενής τη θεραπεία ανερχόταν σε 50.000 ευρώ, ο υπεύθυνος καθηγητής νευροχειρουργικής στο Αννόβερο,  Saami δέχτηκε να μειωθεί κατά πολύ η δική του αμοιβή, οπότε το συνολικό κόστος της νοσηλείας επαναπροσδιορίστηκε στα 35.000 ευρώ που έπρεπε να προκαταβληθούν, προκειμένου να χειρουργηθεί η 30χρονη.

Μέχρι στιγμής συγγενείς και φίλοι έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ, «οπότε» όπως αναφέρει ο ΙΣΑ «ακάλυπτη παραμένει διαφορά των 12.000 ευρω που έπρεπε εν μια νυκτί να βρεθούν, λόγω της επείγουσας κατάστασης που είχε η υγεία της και η ζωή της».

«Η ασθενής που βρίσκεται στη νευροχειρουργική κλινική, λόγω ενδοκράνιας υπέρτασης και αρχόμενου υδροκεφάλου, με εμέτους, επιδεινούμενη αστάθεια και κεφαλαλγία υποβλήθηκε επειγόντως σε επέμβαση με δανεικά τελικά χρήματα..που πρέπει να τα αποδώσει πίσω» καταλήγει η ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου.
 

Ο Αριθμός Λογαριασμού είναι :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
182/5 4501 606
IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606
Το ποσό που θα συμπληρωθεί τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες από 17 Μαρτίου έως 17 Απριλίου 2014, θα διατεθεί για τη στήριξη της 30χρονης ανασφάλιστης καρκινοπαθούς.