Έλεγχος στις ΕΠΥ και εισπρακτικό σε συνάντηση ασφαλιστών- ΤτΕ

Την άμεση διενέργεια ελέγχων στην αγορά για την παρουσία των ΕΠΥ θα ζητήσει το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από την Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της δεύτερης σε διάστημα δύο μηνών συνάντησης που θα έχει με το διευθυντή της ΔΕΙΑ, κ. Σπύρο Ζάρκο.

Κατά τη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση θα επικεντρωθεί σε εξελίξεις που ενδέχεται να  διαμορφώσουν πλαίσιο άσκησης ελέγχων στις ΕΠΥ, καταρχήν για το καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων και κατά δεύτερον για την εφαρμογή ίσων όρων ανταγωνισμού έναντι των υποκαταστημάτων και των ασφαλιστικών που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Επίσης, η Ένωση θα θέσει και μια σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της εφαρμογής των Πράξεων 30 και 31 του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ θα ζητήσει ενημέρωση και για τις επερχόμενες κατευθυντήριες αποφάσεις που θα εκδοθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς εφαρμογή του Solvency II.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Κομισιόν θα εκδώσει περί τα 40 έγγραφα με κατευθυντήριες αναφορές προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα οποία θα κοινοποιήσει στις κατά τόπους ελεγκτικές αρχές, που με τη σειρά τους θα μεριμνήσουν για την πιστή εφαρμογή τους και την ορθή τήρηση του νέου εποπτικού πλαισίου, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.