ΕΚΠΟΙΖΩ: Πανευρωπαϊκή η ανάγκη ρύθμισης χρεών & προστασίας της στέγης

Αυτό θα προσπαθήσει να καταδείξει το διεθνές συνέδριο που συνδιοργανώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ με έλληνες      και ξένους ευρωβουλευτές στις 15 Μαρτίου 2014 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή αλλά και    το πάντα επίκαιρο θέμα της ανάγκης ρύθμισης των χρεών και προστασίας της στέγης των υπερχρεωμένων ατόμων.

Η ανάγκη αυτή, στην παρούσα οικονομική κρίση, αποτελεί πλέον πανευρωπαϊκή και όχι μόνο εθνική πρόκληση, απαιτώντας λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό, δικαστικό, πολιτικό χώρο, την κοινωνία των πολιτών, θα περιγράψουν την κατάσταση σε ελλαδικό-ευρωπαϊκό επίπεδο και θα προτείνουν λύσεις.

Από τους ομιλητές, ενδεικτικά αναφέρονται οι ευρωβουλευτές κ. κ. Jurgen Klute, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Χρυσόγελος  που συμμετέχουν στην διοργάνωση της ημερίδας, και, οι κεντρικοί ομιλητές στην πρώτη και δεύτερη συνεδρία αντιστοίχως: ο διεθνούς φήμης Αμερικανός καθηγητής Jason Kilborn και ο Ισπανός καθηγητής πανεπιστημίου και ακτιβιστής Ernest Marco,ένας από τους συνιδρυτές της ‘Πλατφόρμας για τους Πληγέντες από Υποθήκες’ (PAH).

 Το Διεθνές Συνέδριο της ΕΚΠΟΙΖΩ θα πραγματοποιηθεί στις  15 Μαρτίου 2014, από 08.30-17:00 στο Αμφιθέατρο της  ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Αθήνα και το θέμα της είναι:  ‘Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης-Η ευρωπαϊκή πρόκληση’. 

Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ