Υπερτετραπλασιάστηκαν οι αιτήσεις για τον αναπτυξιακό νόμο

Εντείνεται το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που σύμφωνα με τον  κ. Ν. Μηταράκη  είναι ενδεικτικό της βελτίωσης της οικονομίας. Μεγάλη αύξηση, που φτάνει το 372% έχει καταγραφεί στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο, που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 ανήλθε στα  4 δις έναντι  847 εκ. στον Β’ κύκλο του 2013. Συνολικά κατατέθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις υπαγωγής στον Ν.3908/11 στο πλαίσιο του Α’ κύκλου του 2014 με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε 1,2 δις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχαν υποβληθεί  252 αιτήσεις πανελλαδικά με συνολική αιτούμενη ενίσχυση € 303 εκ.    

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης  ο υπερ-τετραπλασιασμός του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων και των αιτημάτων υπαγωγής αποτελεί σημάδι βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. «Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο θα διατηρεί όλα τα θετικά στοιχεία που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ενταγμένο στο  «δεκαετές σχέδιο για την ανάπτυξη» που εκπονεί η κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλει στην έμπρακτη στήριξη του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου».