Γιώργος Κώτσαλος: Interamerican… ακόμα πιο μεγάλη

Την προοπτική της Interamerican, να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο , να αναπτύξει συνέργειες, να επεκταθεί και σε άλλους τομείς ασφάλισης, ακόμα και να συμμετάσχει εφόσον το κρίνει πρόσφορο, και σε διεκδίκηση εταιρειών που ενδιαφέρονται να «αλλάξουν χέρια», εξέφρασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Κώτσαλος. Συνόψισε την εργασία της ασφαλιστικής και των συμβολαίων της στο τρίπτυχο: συνέπεια, καθαρότητα διαφάνεια, και διέβλεψε σημάδια ισορροπίας για την ασφαλιστική αγορά και βήματα περαιτέρω προόδου για την εταιρεία του.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου παρουσία κορυφαίων στελεχών όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας , ο κ. Κώτσαλος κατάδειξε μέσα από στοιχεία ότι οι επιλογές του παρελθόντος αποδίδουν σήμερα καρπούς και η εταιρεία δρέπει οφέλη. Συγκεκριμένα αντέχει καλύτερα από άλλες εταιρείες στην κρίση, ταυτόχρονα αναπτύσσεται και επίσης βάζει και στόχους για επόμενα πρότζεκτ. Ακόμα ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά είναι άμεσα συναρτημένα με το γεγονός ότι ο μέτοχος (ACHMEA) δείχνει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αγορά κάτι που σταδιακά κερδίζεται από την πρόοδο της Interamerican την οποία απέδωσε ο κ. Κώτσαλος στα στελέχη της εταιρείας και την εργασία τους.

Χαρακτηριστικά επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσαλος ότι η Interamerican: μετά από το PSI δεν χρειάστηκε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προχωρεί με ρυθμούς σωστούς και θέλει να μεγαλώσει οργανικά και αυτό τόνισε «υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει» . Ωστόσο διευκρίνισε πώς σε κάθε περίπτωση «εμείς σχεδιάζουμε να αναπτυχθούμε από μόνοι μας, να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να στεκόμαστε από μόνοι μας στα πόδια μας». Έτσι και κατέστησε σαφές ότι ευκταία θα ήταν κάθε συνεργασία, χωρίς όμως να είναι και αναγκαία συνθήκη. Έμφαση στις συστηματικές κινήσεις και την εργασία έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής Εργασιών της εταιρείας κ. Γιώργος Μαυρέλης ο οποίος τόνισε στο iw ότι σε όλα τα κανάλια διανομής η εταιρεία εμφανίζει ανάπτυξη, τα αξιοποιεί, δείχνει εμπιστοσύνη και επιβεβαιώνει ότι η καλύτερη ανάπτυξη έρχεται με την σωστή χρήση της εμπειρίας, την υιοθέτηση της τεχνολογίας και την εφαρμογή της καινοτομίας. Ο συγκερασμός αυτών, σύμφωνα με τον κ. Μαυρέλη, φέρνει αποτελέσματα και συνιστά σφαιρική ανάπτυξη την οποία υποδεικνύουν οι ανάγκες της αγοράς και των πολιτών.

8+1 εκτιμήσεις για αγορά και Interamerican

«Σημειολογικές» αναφορές για τις προοπτικές της ασφαλιστικής οικονομίας, έγιναν και από τον κ. Κώτσαλο, ο οποίος προέβη σε εκτιμήσεις, για την αγορά και την εταιρεία του. Τις εκτιμήσεις αυτές παραθέτουμε επιγραμματικά:

1. Όταν οι εταιρείες κληθούν να αντικαταστήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας τότε θα είναι «αγορά για λίγους».

2. Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων θα φέρει δουλειά στην ασφαλιστική αγορά.

3. Η πτώση της αγοράς θα συνεχιστεί με μικρότερο όμως βαθμό από το παρελθόν. Η πτώση δε θα είναι σε πελάτες αλλά σε σύνολο παραγωγής (λόγω μείωσης των ασφαλίστρων)

4. Ο κλάδος αυτοκινήτου με τα χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία.

5. Οι οικονομικές συγκυρίες θα οδηγήσουν την πολιτεία σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

6. Η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Σε μια διετία δε θα υπάρχει στέλεχος της Interamerican που δε θα έχει αποκτήσει το Πιστοποιητικό Α από την τράπεζα της Ελλάδος.

7. Γίνονται επενδύσεις σε τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι κανόνας για την Interamerican. Είναι από τις λίγες εταιρείες που έχουν σύστημα προστασία βάσης δεδομένων.

8. Ενισχύεται η Οδική Βοήθεια.

9. Αναπτύχθηκε ραγδαία (40%) το πρακτορειακό σύστημα, και αυξάνεται και η Any Time