Υπεραξία στη διαμεσολάβηση με στρατηγική, μπόνους και συνεργασίες

Βέβαιος για το δυναμικό μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλά και με κατασταλαγμένη άποψη για την ανάπτυξη του επαγγέλματος αλλά και της εταιρείας του ο ιδιοκτήτης της Mega Brokers και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον ασφαλιστικό κλάδο ακόμη πιο σθεναρά δεδομένου ότι ανοίγονται προκλήσεις, επέρχονται αλλαγές, και δημιουργούνται ευκαιρίες που ο διαμεσολαβών δεν πρέπει να χάσει.  

Αυτό κατέστησε σαφές μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης των συνεργατών της Mega Brokers παρουσία στελεχών , συνεργατών, φίλων, στελεχών σχεδόν όλων των  ασφαλιστικών εταιρειών της αγοράς καθώς και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων. 

Αισιόδοξος και ταυτόχρονα σίγουρος ο κ. Χατζηθεοδοσίου παράθεσε στο πολυπληθές ακροατήριό του μια σειρά από σκέψεις που αφορούν την εργασία της διαμεσολάβησης ενώ τάχθηκε μέσω των λόγων του, υπέρμαχος των κινήτρων και της στοχοθεσίας, αλλά και της συλλογικής εργασίας, και των συνεργασιών. «Μπαίνουμε σε νέα εποχή» είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, θέλοντας να δώσει τον όγκο των επερχόμενων μεταβολών εστιάζοντας σε κάποια σημαντικά σημεία. 

Επικοινωνία

Βαρύτητα έδωσε στην εργασία του ασφαλιστή. Προσδιόρισε πώς ¨πρέπει να μιλάμε με κόσμο» και ανάφερα αρκετά παραδείγματα επαγγελματιών  που είχαν κάνει ραντεβού, είχαν συναντηθεί με πολίτες, είχαν ενημερώσει και τελικά είχαν προωθήσει ασφαλιστικά συμβόλαια. Το συμπέρασμα της τοποθέτησής του ήταν σαφές: οι ασφαλιστές οφείλουν να βγουν στον δρόμο και να μιλήσουν για την ασφάλιση. 

Εκπαίδευση

Ακροθιγώς αλλά με ουσία, έθιξε το θέμα της εκπαίδευσης το οποίο και θεωρεί ουσιαστικό καθώς η ενασχόληση με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα επιβάλλει άρτια κατάρτιση, κάτι που ζητεί πλέον και η αγορά, και η νομοθεσία. Έφερε την MEGA  ως παράδειγμα λέγοντας ότι μέχρι το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει 15 σεμινάρια υψηλού επιπέδου και από στελέχη με υψηλή τεχνογνωσία. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κάτι άλλο. 

Κίνητρα και στόχοι

Βάζοντας μπροστά την εταιρεία του θέλησε να δώσει και ένα άλλο μήνυμα (άποψη IW). Εστίασε στην κινητροδότηση λέγοντας ότι στην Mega Brokers θα εφαρμοστεί νέα εμπορική πολιτική η οποία περιλαμβάνει για στελέχη και συνεργάτες και μπόνους, και ταξίδια, και παροχή «εργαλείων» εργασίας,  και πολλά άλλα.  Είπε μάλιστα ότι η Mega είναι χώρος υποδοχής  διαμ εσολαβητών, θα φιλοξενεί  επαγγελματίες, και θα παρέχει υποδομή για να αναπτυχθούν συνεργασίες.

Ηλεκτρονικοποίηση

Ανάμεσα σε αυτά που τόνισε ήταν η αναγκαστική μετάβαση της ασφαλιστικής εργασίας σε ηλεκτρονική διαδικασία. «Όλα θα γίνονται πολύ σύντομα από ένα Tablet και δε θα υπάρχει ούτε ένα συμβόλαιο στην παλιά μορφή του χαρτιού» είπε χαρακτηριστικά βάζοντας στενά χρονικά όρια στον κλάδο για να προσαρμοστεί.  

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηθεοδοσίου την ομιλία του έδωσε έμφαση στην διαφάνεια των συναλλαγών αλλά και στην καθαρότητα σχέσεων και συνεργασιών. Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τις ασφαλιστικές εταιρείες και ξαναείπε: « Οι ασφάλειες είναι προνόμιο των φτωχών και όχι των πλουσίων. Εμείς οι ασφαλιστές πρέπει να πάμε στον κόσμο να μιλήσουμε μαζί του. Να κάνουμε 40-45 συναντήσει το μήνα. Να εργαστούμε πιο οργανωμένα και πιο μελετημένα. Αυτή είναι η νέα εποχή».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση της Mega Brokers έγινε στην  Ακτή Πειραιώς όπου εμφανίζονται οι καλλιτέχνες Διονύσης Σαββόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης και Πάνος Μουζουράκης υποστηριζόμενοι από αξιόλογη πολυπληθή και πολυοργανική ορχήστρα.