Απειλητικά ειδοποιητήρια και κατασχέσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες «γονατίζει» η εισπρακτική πολιτική του ΟΑΕΕ, που προχωρά σε ειδοποιητήρια και κατασχέσεις προς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. 

Όπως αναφέρει σε επιστολή της πρός την πρόεδρο του ΟΑΕΕ, κα Γ. Κωτίδου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από όλη την Ελλάδα που αφορούν σε απειλητικά ειδοποιητήρια σε μαζική βάση, είτε σε μέτρα κατάσχεσης σε σπίτια, μαγαζιά, εμπορεύματα και πάγια.

Αντιδρώντας στην πολιτική αυτή ο κ. Β. Κορκίδης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι τα μέλη της ΕΣΕΕ αντιλαμβάνονται τη δυσχερή θέση του Οργανισμού, ωστόσο «για να υπάρχει ΟΑΕΕ, πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλλουν είτε τις τρέχουσες εισφορές, είτε τις οφειλές τους. Η ένταση των εισπρακτικών μέτρων του Οργανισμού στέλνει το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και τις οδηγεί πιο κοντά στο κλείσιμο». 

Ο κ. Κορκίδης ζητά να υπάρξει  άμεσα διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων καθώς και αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, η Συνομοσπονδία θα αναγκαστεί να αποσύρει τους εκπροσώπους της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.