Η Comergon στην 25η επέτειο του WBN στο Λονδίνο

Στον εορτασμό της 25ης επετείου του Worldwide Broker Network στο Λονδίνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Comergon, η οποία αποτελεί αποκλειστικό μέλος της WBN για την Ελλάδα , την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Κορυφαία στελέχη της, ο Γιώργος Ζαφειρίου – Διευθύνων Σύμβουλος και η Λουίζα Καλογεράκου, Διευθύντρια Employee Benefits, έλαβαν μέρος στο συνέδριο του μεγαλύτερου πλήρως ενοποιημένου δικτύου ανεξάρτητης ιδιοκτησίας στον κόσμο Μεσιτών Ασφαλίσεων Property & Casualty και Συμβούλων Employee Benefits.

Η συγκεκριμένη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 2 & 3 Φεβρουαρίου 2014 φιλοξενήθηκε από την AFL Insurance Brokers Ltd υπό την ευγενική χορηγία της Allied World Assurance Company . Περισσότερα από 50 στελέχη από 20 εταιρείες-εταίρους στην Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Ομάδα της WBN συνδύασαν τον εορτασμό με συναντήσεις εργασίας που αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διασυνοριακών σχέσεων των μελών της WBN, με στόχο να συμβάλλουν στο να παρέχουν στους ασφαλιζόμενους την τοπική τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες ανάγκες.

Δύο από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου ήταν σε ετοιμότητα για να δώσουν το έναυσμα για την 25η επέτειο : ο Alec Finch της AFL Insurance Brokers από το Λονδίνο και ο Manfred Karle της Suedvers Gruppe από το Au bei Freiburg της Γερμανίας.

Μερικοί από τους εξωτερικούς ομιλητές στις διημερίδες ήταν o Jacob Rees Mogg, MP, είναι το Μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου για το North Somerset από τις εθνικές εκλογές του 2010, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξέτασης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και «ευρωσκεπτικιστής». Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην θέση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επικρατούσες απόψεις που συγχρόνως ενώνουν και χωρίζουν τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου από τα ‘ξαδέλφια’ τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Τις απόψεις του επίσης κατέθεσε και ο Neil Hare – Brown, που είναι σύμβουλος για θέματα ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Βρετανική Αστυνομία, καθώς και συγγραφέας του Διεθνούς Προτύπου Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ( ISO17799 ). Συζήτησε για την πραγματική φύση της απειλής στον κυβερνοχώρο, για τα σχέδια της ΕΕ για την υποχρεωτική υποβολή εκθέσεων παράβασης και της χρηματοδότησης της βρετανικής κυβέρνησης των δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Στις συνόδους εργασίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου περιλήφθηκαν θέματα όπως ενημερώσεις ανά χώρα [η WBN πανευρωπαϊκά έχει 33 εταιρείες μέλη σε 38 ευρωπαϊκές χώρες] , ένα νέο σύστημα ανάπτυξης εργασιών που δημιουργείται σήμερα πιλοτικά μόνο για τα περιφερειακά μέλη ως πιθανό πρόγραμμα για ολόκληρο το δίκτυο, η αυξανόμενη σημασία των παροχών Employee Benefits για εργοδότες με διασυνοριακές δραστηριότητες, και περιπτώσεις εργασίας αναφορικά με επίδειξη βέλτιστης πρακτικής στην εξυπηρέτηση του πελάτη.

«Έχοντας 20 από τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ευρώπη κάτω από μία στέγη για δύο ημέρες είναι ανεκτίμητο», δήλωσε ο Florian Karle , πρόεδρος του Δ.Σ. της WBN και Διευθύνων Σύμβουλος της Suedvers Gruppe, μία από τις κορυφαίες εταιρείες Μεσιτών Ασφαλίσεων της Γερμανίας .  «Η ευκαιρία να μοιραστούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες πρόσωπο με πρόσωπο, να κατανοηθούν οι επιχειρηματικές συνθήκες σε κάθε χώρα από αυτούς που βρίσκονται επί τόπου με πλήρη απασχόληση και να ανταποκριθούμε συλλογικά με τους ασφαλιστές είναι πολύτιμο για τις επιχειρήσεις μας και τους πελάτες μας.»