«Πακέτα»ασφάλισης αστικής ευθύνης ετοιμάζει η αγορά

Άνοιγμα στην ασφάλιση αστικής ευθύνης ετοιμάζονται να κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες διαβλέποντας ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ασφάλισης λόγω της εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την κοινοτική, θα αναπτυχθεί ραγδαία. 

Στο πλαίσιο αυτό  κάποιες από τις μεγάλες  εταιρείες της αγοράς ετοιμάζουν  «πακέτα» ασφάλισης  προκειμένου να κερδίσουν τα ελεύθερα επαγγέλματα που πρόκειται να προστρέξουν να ασφαλιστούν . Και αυτό διότι η νομοθεσία ορίζει ότι υποχρεωτικά οφείλουν να ασφαλιστούν  επαγγέλματα όπως γιατροί, λογιστές και δικηγόροι. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στόχος  των εταιρειών είναι μέσω των «πακέτων» να ασφαλίσουν είτε φυσικά πρόσωπα είτε συλλογικούς φορείς ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τις εξελίξεις που τους αφορούν στην συγκεκριμένη ασφάλιση.

 Όπως ανέφερε στο iw η κα Έλενη Φωτάκη, Υποδιευθύντρια Ανάληψης και Εκδόσεων Γενικών Ασφαλίσεων στην International Life, «η ύπαρξη συμβολαίου αστικής ευθύνης θα αποτελέσει «εργαλείο» διαφοροποίησης μεταξύ των διαφόρων επαγγελματιών του ίδιου χώρου, καθώς ο πελάτης θα αξιολογεί τις υπηρεσίες που λαμβάνει συνυπολογίζοντας την ύπαρξη συμβολαίου αστικής ευθύνης. Οι αναμενόμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε αύξηση των μεγεθών της ασφάλισης αστικής ευθύνης σε ορίζοντα πενταετίας».

Προοπτικές ανάπτυξης διαβλέπει στην ασφάλιση επιχειρήσεων και η  κα Αρτέμιδα Μαΐλη, Marketing & Business Development Specialist στην Eurolife ERB Ασφαλιστική, που δήλωσε πως «παρόλο που η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο να βάλουν λουκέτο, θεωρούμε πως, μεσοπρόθεσμα, οι ασφαλίσεις περιουσίας και αστικής ευθύνης των επιχειρήσεων θα αυξηθούν. Οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν θα είναι οι πιο υγιείς, με μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης και επομένως περισσότερες ασφαλιστικές ανάγκες. Aξίζει να αναφέρουμε πως παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος στην ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης δικηγόρων, λογιστών, φυσικοθεραπευτών κ.ά».

Για την ανθεκτικότητα των ασφαλίσεων περιουσίαν μίλησαν στο iw oi κ.κ. Χρήστος Χασιώτης, Liabilities Manager, της AIG και Μιχάλης Δημήτρης, Property, Energy Manager της AIG, οι οποίοι και δήλωσαν ότι «οι δυο κλάδοι, περιουσία και αστική ευθύνη, κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ναι μεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά έδειξαν σημαντική ανθεκτικότητα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι αρκετές εταιρείες έκλεισαν, ενώ σταμάτησαν οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της περιουσίας».