Επιστολή του Ιατρικού Αθηνών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη La Vie

Απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας La Vie το Ιατρικό Αθηνών αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι σχετικά με την απαίτηση 1,745 εκατ. ευρώ από την ασφαλιστική, η εταιρεία, εντός της χρήσεως 2012, σχημάτισε πρόβλεψη σε βάρος των αποτελεσμάτων της, ύψους 909 χιλιάδων ευρώ. 

Σημειώνεται ότι το Ιατρικό έχει καταθέσει αγωγή στην ασφαλιστική και αιτείται την επιδίκαση σ’ αυτήν του ανωτέρω ποσού νομιμοτόκως και μέχρις εξοφλήσεως. Υπό την προϋπόθεση ευδοκίμησης της αναφερομένης αγωγής, η οποία θα γίνει δεκτή όπως εκτιμά το Ιατρικό Αθηνών, θα απαιτήσει το ποσό που έχει επιδικαστεί και μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρείας, όπως ακριβώς συνέβη και με την απαίτηση της εταιρείας κατά των ασφαλιστικών εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και «Commercial Value ΑΕΓΑ», των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά, ότι η πρόβλεψη 909 χιλ. ευρώ που σχηματίσθηκε εντός της οικονομικής χρήσης 2012 είναι επαρκής και ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της La Vie Assurance ουδεμία άλλη επίπτωση θα έχει στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για την οικονομική χρήση 2013.