Η Euler Hermes αύξησε τη συμμετοχή της στην Ελλάδα στο 100%

Η Euler Hermes, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση πιστώσεων, αύξησε τη συμμετοχή του στην Euler Hermes Hellas από 80% στο 100%, με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας. Μειοψηφικά πακέτα κατείχαν η Groupama Φοίνιξ και η Alpha Bank.

Όπως δήλωσε ο Michele Pignotti, επικεφαλής της Euler Hermes σε χώρες της Μεσογείου, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική  «Η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα επιβεβαιώνει «το άνοιγμα» που έχει κάνει η χώρα προς τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωζώνης που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πλειοψηφία των συστάσεων του ΟΟΣΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η εξαγορά επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την παρουσία μας στη χώρα, υποστηρίζοντας τους Έλληνες ασφαλισμένους». 

Η Euler Hermes αναμένει η Ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 0,5% το 2015, αντικατοπτρίζοντας τις σημαντικές βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα του κόστους, μετά από άλλο ένα έτος ύφεσης το 2014.
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης σταθήκαμε από ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών , διατηρώντας παράλληλα ενδελεχή αξιολόγηση των κινδύνων», δήλωσε ο κ. Βασίλης Χριστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes στην Ελλάδα.

«Η στάση αυτή έχει ενισχύσει και παγιώσει τη συνεργασία με τους πελάτες και μαζί είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τις ευκαιρίες που φέρνει η οικονομική ανάκαμψη με βιώσιμο και κερδοφόρο τρόπο. Ενώ η προσέγγισή μας στο underwriting είναι τώρα λιγότερο αυστηρή τόσο για εγχώριους όσο και για κάλυψη εξαγωγών, παραμένουμε επιφυλακτικοί λαμβάνοντας υπόψη την ακόμη εύθραυστη οικονομική κατάσταση».