LeasePlan: Αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη

Με αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 326 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2013 η εταιρεία LeasePlan Corporation,  πετυχαίνοντας αποτελέσματα ρεκόρ  στην ιστορία της 50χρόνης λειτουργίας της. Με υγιή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, η οποία στο τέλος του έτους ανήρθε σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ και δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Core Tier I) στο 16,9%, έναντι 15,6% στο τέλος του έτους 2012, η διοίκηση εξελίσσει τη στρατηγική ανάπτυξης και σχεδιάζει την επέκτασή της. Επίσης το ύψος των καταθέσεων από ιδιώτες στη LeasePlan Bank σταθεροποιήθηκε στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους (2012: 4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Λειτουργικά Στοιχεία:
• Ο συνολικός αριθμός οχημάτων διαχείρισης σε μακροχρόνια μίσθωση – leasing ανήλθε σε 1,37 εκατομμύρια (1,35 εκ. στο τέλος του 2012)
• Οι εξαγορές σε Αυστρία και Ιταλία επιτρέπουν την επέκταση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
• Δημιουργία start-up επιχειρήσεων σε Ρωσία και Καναδά
• Αύξηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων σε 6.571 από 6.296, ως αποτέλεσμα των εξαγορών που συντελέστηκαν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, Vahid Daemi, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα που ανακοινώσε η LeasePlan αναδεικνύουν τη δυναμική του ομίλου και τα οφέλη της γεωγραφικής πολυμορφίας της δραστηριότητάς μας. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, οι δείκτες απόδοσης αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η LeasePlan έχει τοποθετηθεί σωστά για να επωφεληθεί της αργής και σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης. Ενώ η LeasePlan έκλεισε την 50η της χρονιά θετικά σε επίπεδο απόδοσης, δεσμεύεται πλήρως στη διατήρηση της πορείας της με στόχο την επίτευξη περαιτέρω βιώσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης. Καθώς οι εργαζόμενοι της LeasePlan έχουν εργαστεί εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια του έτους, η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους αποτελεί τον κύριο λόγο για να αισθανόμαστε σίγουροι για τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας».

Για τη σημαντική πορεία της LeasePlan Hellas στην ελληνική αγορά, ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η LeasePlan Hellas κατάφερε να καταγράψει θετικά αποτελέσματα και το 2013, παρά τη κρίση που διανύει η χώρα μας και το σύνθετο περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. 

Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η αποτελεσματικότητα, η διάθεση για παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας  και η υπευθυνότητα ανταμείβονται. Πιστεύουμε ότι το 2014 η θετική πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί η LeasePlan Hellas τα τελευταία 11 χρόνια στην ελληνική αγορά στο χώρο της μακροχρόνιας μίσθωσης θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, στον επαγγελματισμό των ανθρώπων μας και στις αξίες που πρεσβεύουμε.»