Π. Δημητρίου: Αύξηση 4,8% στην παραγωγή της Generali το 2013

Με αύξηση προμηθειών για τους συνεργάτες της, καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματα, νέα εμπορική πολιτική και μειώσεις ασφαλίστρων ξεκινάει το 2014 για τη Generali. 

Πάνω από 400 επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, σε μία επιβλητική αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής για να υποδεχθούν με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.

Το 2014 είναι η τελευταία χρονιά της κρίσης για την ασφαλιστική αγορά, είπε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali κ. Πάνος ΔημητρίουΠ. Δημητρίου

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στον οποίο αποφασιστική συμβολή θα έχουν οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές.

Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ότι το 2014 και 2015 θα είναι χρονιές αναταράξεων για την ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου, ενόψει εφαρμογής της οδηγίας Solvency II από το 2016. 

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή τονίζοντας ότι ο επαγγελματίας ασφαλιστής είναι ο μόνος που μπορεί να διαμορφώσει μια υγιή ασφαλιστική συνείδηση στον καταναλωτή. 

Τ. ΒασιλόπουλοςΔεν πιστεύουμε ότι οι direct πωλήσεις είναι λιγότερες κοστοβόρες και περισσότερο αποτελεσματικές από τα δίκτυα agency και τα ανεξάρτητα δίκτυα πρακτόρων και μεσιτών υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και χαρακτήρισε ραχοκοκαλιά της αγοράς τους διαμεσολαβητές, η συμβολή των οποίον υπήρξε καθοριστική στα ιδιαιτέρα θετικά αποτελέσματα της Generali για το 2013. 

Ειδικότερα,  όπως ανακοίνωσε ο κ. Δημητρίου, η παραγωγή ασφαλίστρων της Generali αυξήθηκε κατά 4,8% έναντι του 2012, όταν το σύνολο της αγοράς εμφανίζει πτώση -9,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ το net combined ratio κυμάνθηκε στο 88,5%.  

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager της εταιρείας, o οποίος υπογράμμισε ότι η στρατηγική της Generali είναι η συνεχής ανάπτυξη τόσο των εταιρικών όσο και των ατομικών ασφαλίσεων. Μ. Σωτηράκος

Στις εταιρικές ασφαλίσεις η Generali έχει με την πλήρη κάλυψη του Ομίλου με απεριόριστο capacity στην ανάληψη εργασιών και είναι έτοιμη να καλύψει κάθε σύγχρονη επιχειρηματική ανάγκη σε οποιοδήποτε κλάδο, δημιουργώντας νέα προϊόντα, όπως έκανε πρόσφατα με την ασφάλιση των ιχθυοκαλλιεργειών. Παράλληλα παρέχει τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στις ομαδικές ασφαλίσεις σύνταξης και υγείας. 

Στις ατομικές ασφαλίσεις, η Generali στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη εργασιών σε όλους τους κλάδους, είπε ο κ. Βασιλόπουλος. 

Στο πλαίσιο αυτής της αναπτυξιακής πολιτικής η Generali θα προωθήσει το επόμενο διάστημα μία σειρά νέων καινοτόμων προϊόντων στους κλάδους αστικής ευθύνης οχημάτων, ασφάλισης υγείας, συντάξεων και ασφάλισης περιουσίας. 

Ειδικά στα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου ο κ. Βασιλόπουλος έκανε αναφορά Η. Ρήγας, Μ. Σωτηράκος, Π. Δημητρίου, Τ. Βασιλόπουλοςστο μειωμένο ασφάλιστρο μέχρι 15% στην αστική ευθύνη και μέχρι 20% στις συμπληρωματικές καλύψεις ανάλογα την περιοχή. 

Στο βήμα ακολούθησε ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας κ. Μιχάλης Σωτηράκος, ανανεώνοντας την σταθερή δέσμευση της Generali στην στηρίξει τον ανθρώπινων δικτύων, προσφέροντας ουσιαστικά εργαλεία στον επαγγελματία ασφαλιστή για την δουλειά του, και παράλληλα θωρακίζοντας το εισόδημά του μέσω της νέας εμπορικής πολιτικής της εταιρίας. 

Για την εταιρία ο επαγγελματίας ασφαλιστής παραμένει ο πιο ουσιαστικός κρίκος στην σχέση της με τον τελικό πελάτη. 

Η εποχή μας ζητάει την προσωπική και ανθρώπινη επαφή και μέριμνα. Μας θέλει όλους πιο κοντά, ο ένας δίπλα στον άλλον, στηρίζοντας ουσιαστικά ο ένας τον άλλον είπε εμφατικά ο κ. Σωτηράκος. Τ. Βασιλόπουλος, Γ. Λατσούδας

Η Generali πρόσθεσε προσφέρει αυτή την στήριξη στους συνεργάτες της έμμεσα και άμεσα. 

Έμμεσα η στήριξη προέρχεται από την παρουσία μιας ισχυρής διοικητικής μηχανής στα «μετόπισθεν» των πωλήσεων, από ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από τον σχεδιασμό υψηλού επιπέδου ασφαλιστικών προϊόντων που καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων. 

Άμεσα, συνέχισε ο κ. Σωτηράκος, η εταιρεία στηρίζει τον διαμεσολαβούντα, ενισχύοντας και θωρακίζοντας το εισόδημά του, και ανακοίνωσε ότι η Generali θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην αύξηση των προμηθειών του  ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στα προγράμματα ασφάλισης περιουσίας, και στην χορήγηση εδικών προνομιών στα προϊόντα ζωής. 

Η απόφαση αυτή, κατέληξε ο κ. Σωτηράκος, είναι δυνατή χάρη στην υγιή ανάπτυξη και στα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα της εταιρείας, η οποία θεώρησε σωστό να το επιστρέψει στους συνεργάτες της ένα μέρος των κερδών της. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της  παραδοσιακή βασιλόπιτας, όπου τυχεροί της χρονιάς κληρώθηκαν οι κ.κ. Λατσούδας Γιώργος (Πρακτορείο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΡΙΣΚΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ), Δαπόλα Αντουανέττα (Πρακτορείο Α. ΑΠΕΡΓΗΣ – Α. ΔΑΠΟΛΑ ΟΕ), Στάμος Δημήτρης (Πρακτορείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΜΟΥ )