Εκτός ορίων φήμες προκαλούν παρεμβάσεις

 - Ανίερος πόλεμος εξελίσσεται στην αγορά με τις εταιρείες να επιχειρούν αρπαγές μεριδίων καθώς η παραγωγή νέων συμβολαίων δείχνει ακόμα κουρασμένη…
 
– Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται έντονη φημολογία για εταιρείες με προβλήματα, ανοικτές πληγές, εκκρεμότητες και διάφορα άλλα «κουσούρια» τα οποία δεν εμπνέουν φερεγγυότητα.
 
– Όσο και αν αυτά ακούγονται στο εσωτερικό της αγοράς, της ζημιά την κάνουν, δεδομένου ότι μεταφέρονται σε άμεσα – έμμεσα απασχολούμενους στην αγορά  και πελάτες, προκαλούν εντυπώσεις και εγείρουν ερωτήματα.
 
– Στο επίκεντρο των συγκεκριμένων γεγονότων βρίσκονται ελληνικές εταιρείες, που καλούνται να αποδείξουν την ύπαρξή τους, καλούνται να κάνουν δήλωση περί της κατάστασής τους.
 
– Φυσικά οι δηλώσεις είναι περιττές. Αυτά είναι γνωστά στην εποπτική αρχή η οποία ελέγχει και έχει εικόνα για την κάθε περίπτωση.
 
– Δεν έχει εικόνα όμως για τις συνέπειες της φημολογίας στην ομαλή λειτουργία της αγοράς καθώς ξεφεύγει της αρμοδιότητός της το θέμα. 
 
– «Η μια χρωστάει, η άλλη δεν ασφαλίζει και η τρίτη ασφαλίζει αλλά όχι σωστά.» λένε οι διαδόσεις παραβλέποντας ποια τα κάνει όλα αυτά που δεν κάνουν οι άλλες σωστά.
 
– Επειδή όμως το θέμα έχει επαναληφθεί πολλές φορές και έχει ξεφύγει των ορίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι ετοιμάζεται από άλλη ανεξάρτητη αρχή να παρέμβει αυτεπαγγέλτως για να ρίξει φως σε κάποια θέματα που αφορούν καταναλωτές.
 
– Πάντως, για τα ασφάλιστρα που μειώνονται εκτός ορίων βιωσιμότητας εταιρειών θα παρέμβουν αν προλάβουν άλλοι…
 
– Πάντως, το αλλοδαπό στοιχείο κρατά τις  αποστάσεις. Και αφήνει τους άλλους να μαίνονται..