Διαρροή στοιχείων 27.000 πελατών διερευνά η Barclays

Πιθανή διαρροή προσωπικών στοιχείων 27.000 πελατών της διερευνά η Barclays, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας. Η τράπεζα συνεργάζεται με τις βρετανικές αρχές, την αρμόδια εποπτική αρχή και πελάτες προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία με το πως δεδομένα χιλιάδων πελατών της βρέθηκαν σε λάθος χέρια.. Πρόκειται για στοιχεία που σχετίζονται με εισοδήματα, αποταμιευτικούς λογαριασμούς, υποθήκες, ασφαλιστήρια συμβόλαια, αριθμούς διαβατηρίων και στοιχεία για την υγεία των πελατών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαρροή έχει ξεκινήσει από το 2008 και προέρχεται από μονάδα χρηματοοικονομικού σχεδιασμού της τράπεζας της οποίας η λειτουργία τερματίστηκε το 2011. Ο Carey Withey,εκπρόσωπος της τράπεζας, σε δήλωση του αναφέρει πως η Barclays λαμβάνει μέτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πελάτες που μπορεί να επηρεαστούν .

Σε δημοσίευμα της Mail on Sunday, σύμφωνα με το Bloomberg, αναφέρεται ότι είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο εκλάπησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών, ωστόσο υποστηρίζει πως «πουλήθηκαν» σε μεσίτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε επενδυτικές απάτες.΄ Επίσης το δημοσίευμα επισημαίνει ότι κάθε ένα από τα 27.000 αρχεία θα μπορούσε να πωληθεί για 82 δολάρια.