Σύγχρονα και αναβαθμισμένα προγράμματα από το ΕΙΑΣ

Την τελετή αποφοίτησης των νέων στελεχών που συμμετείχαν στα δύο ετήσια προγράμματα του ΕΙΑΣ πραγματοποίησε το Ινστιτούτο στις 24 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου και παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς. 

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου  τόνισε στην ομιλία του ότι το ΕΙΑΣ λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, τα νέα δεδομένα της διαμεσολάβησης και τις γενικότερες συνθήκες του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, διεύρυνε τους ορίζοντές του αναβαθμίζοντας τα υφιστάμενα προγράμματά του, εμπλουτίζοντας τα θέματα εκπαίδευσης, διευρύνοντας τα target groups και εισάγοντας σύγχρονα και πρωτοποριακά προγράμματα. 

Τόνισε ότι ο στόχος του ΕΙΑΣ είναι να αποτελεί το κορυφαίο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό οργανισμό στο τομέα των ασφαλιστικών σπουδών και πρακτικής και στον τομέα ανάδειξης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες ασφαλιστικές επιχειρήσεις. 

Κατόπιν, παρουσίασε αναλυτικά τα τρία νέα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΙΑΣ, που ξεκινούν τον Μάρτιο. 

Το πρώτο είναι το Executive Development in Insurance (EDI) 2014 – Ανάπτυξη Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (250 ωρών διδασκαλίας), το δεύτερο (που γίνεται για πρώτη φορά) είναι το Intermediary Development in Insurance (IDI) 2014 – Ανάπτυξη Διαμεσολαβητών Ασφαλιστικών Γραφείων (140 ωρών διδασκαλίας), ενώ το τρίτο (που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) είναι  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μάστερ, σε συνεργασία με το Κολλέγιο ALBA, το M.Sc. in INSURANCE AND RISK MANAGEMENT (IRM), 364 ωρών διδασκαλίας στα αγγλικά.

Στην εκδήλωσηαπηύθυναν   χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα αναβαθμισμένη λειτουργία του ΕΙΑΣ και έθεσε τους πολύπλευρους στόχους του  Ινστιτούτου για τα επόμενα χρόνια, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο A΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Λεβετσοβίτης και το μέλος του Προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Γαβαλάκης

Όλοι οι ομιλητές μίλησαν για τη νέα εποχή που διαμορφώνεται στην ασφαλιστική βιομηχανία, για την ανάγκη που έχει η ασφαλιστική αγορά για καταρτισμένα στελέχη και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο θεσμό της εκπαίδευσης και στους νέους σχεδιασμούς που ήδη υλοποιεί το ΕΙΑΣ στα πλαίσια σημαντικής αναβάθμισης των προγραμμάτων του. 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από τους σπουδαστές των ετησίων προγραμμάτων, στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας τους με θέμα «Ποια φαίνεται ότι θα είναι η εξέλιξη των παραδοσιακών και ποια των εναλλακτικών δικτύων πωλήσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά;. Η σχέση τους θα είναι ανταγωνιστική ή συμπληρωματική και με ποιο τρόπο;». Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και αξιόπιστα.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι δύο αριστεύσαντες σπουδαστές, η κα Μάρθα Χονδροκώστα (από την Εταιρία Ασφαλ/κών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης) για το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 2012-2013 και ο κ. Ευστάθιος Χρόνης (Πράκτορας Ασφαλειών) για το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 2011-2013. Και οι δύο αριστεύσαντες σπουδαστές παρέλαβαν  από τον Εκδότη – Δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Δρακάτο χρηματικό έπαθλο, το οποίο ο ίδιος προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια.

Μετά τη βράβευση έγινε η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές των ετησίων προγραμμάτων. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής κ. Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της AIG Hellas κ. Νίκος Αδαμαντιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HDI-Gerling κ. Νότης Βαγιακάκος και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Η εκδήλωση του ΕΙΑΣ, την οποία στήριξαν χορηγικά οι ασφαλιστικές εταιρίες -μέλη του ΕΙΑΣ- Interamerican και Αγροτική Ασφαλιστική, έκλεισε με μπουφέ και καλό κρασί σε ένα εορταστικό κλίμα.