ΕΕΑΕ: Στο ακέραιο η σύγχυση σε διαμεσολαβητές και καταναλωτές

Σύγχυση σε διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό δημιουργεί η νέα πολιτκή είσπραξης. Όπως αναφέρει η ΕΕΑΕ σε επιστολή προς τα μέλη της «επειδή υπάρχουν αντικρουόμενες διατάξεις που ακυρώνονται ή επικαλύπτονται από ισχύοντες νόμους που δεν καταργούνται, η Ένωση μετά από νομική μελέτη και τεκμηρίωση είναι έτοιμη να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις  στην ΤτΕ».

Στο πλαίσιο αυτή η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος έστειλε επιστολή στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος – «ζητώντας να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί» προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές και να αποφορτίσει την πίεση που δέχονται τα μέλη της από τους πελάτες. 

Επίσης η ΕΕΑΕ εξέδωσε μια εγκύκλιο προς τα μέλη της, με την σύσταση να την προωθήσουν στο ευρύτερο κοινό. Όπως επισημαίνει «δυστυχώς είναι καθαρό πλέον και αποδεικνύεται στην πράξη  ότι επιχειρείται να εφαρμοσθεί μια πρακτική αλλαγής είσπραξης,  και άρα ασφαλιστικής κάλυψης, χωρίς να έχουν προβλεφθεί και επιλυθεί τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή τους».
Σύντομα η Ένωση θα ανακοινώσει τις θέσεις της και τα ζητήματα που θα θέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος.