Επιτακτικές οι νέες αποφάσεις για την οικονομία

Στην καθημερινότητά  μας , την οικονομική,  ως χώρα, βιώνουμε αντιφάσεις και αυτό μάλλον είναι αναμενόμενο καθώς οι συνθήκες που διάγουμε είναι ακόμα δύσκολες. 

 Η μεγαλύτερη ίσως από αυτές –τις αντιφάσεις- είναι η απόσταση μεταξύ πολιτικού λόγου και πραγματικότητας. Ο πολιτικός λόγος παραμένει υποσχετικός, παραμένει οραματικός και οδηγεί σε άλλες συνθήκες την χώρα, την οικονομία, την κοινωνία. 
Εντελώς αντίθετα, η πραγματικότητα δείχνει ότι οι συνθήκες όχι μόνο δεν οδηγούν προς το καλύτερο, όχι μόνο δεν εμφανίζουν μετρήσιμη βελτίωση αλλά πολύ περισσότερο περνούν στο στάδιο της «μη ανοχής».

Καθημερινά ολοένα και περισσότερα δείγματα αδιεξόδου και ασφυξίας εμφανίζονται σε πολίτες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κράτος. Και δείχνουν ότι οι προσπάθειες αυτές που λένε οι πολιτικοί και κάνουν οι πολίτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. 
Άρα εμφανώς για να αποδώσουν χρειάζεται η περισσότερος χρόνος ή αλλαγή «στρατηγικής» ή αλλαγή στόχων. 

Η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει γρήγορα από τους αρμοδίους προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να παραχθεί έργο  που θα είναι κατανοητό και κυρίως αισθητό στην κοινωνία. Μέχρι τότε οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο ασαφείς και άνευ προσανατολισμού. 

Δηλαδή επικίνδυνες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Η αγορά πρέπει να κινηθεί και οι πολίτες να αναθαρρήσουν.