Ανησυχία για την αγορά

Με διάχυτη αμφιβολία για το άμεσο μέλλον αλλά και βεβαιότητα ότι η αγορά θα προχωρήσει, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών παραβρέθηκαν χθες στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. 

Η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη χαιρέτισε τους ανθρώπους της αγοράς και έδωσε τον λόγο στον κ. Νίκο Μακρόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στην προσαρμογή των εταιρειών και της διαμεσολάβησης στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις εισπράξεις, ευχαρίστησε τις Επιτροπές για την συνεργασία και την παραγωγή εργασίας ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη της EIOPA και του κ. Gabriel Bernardino στη Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα οπότε και θα υπάρχει η ευκαιρία ενημέρωσης της αγοράς. 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου έδωσε το στίγμα του μέλλοντος κάνοντας λόγο για σκληρή δουλειά, δυσκολίες και προσαρμογή στο «σωστό» το οποίο καθορίζεται από ένα αυστηρό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Προσδιόρισε ότι η διετία είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα που όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν. 

Το iw μιλώντας με τους εκπροσώπους των εταιρειών εισέπραξε της αίσθηση της δυσκολίας που σήμερα αντιμετωπίζει η ασφάλιση καθώς και την ανησυχία για τα επόμενα βήματα. Ακόμα αποτέλεσε κοινή ομολογία ότι οι συνθήκες είναι ρευστές και πώς η ασάφεια στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον πλήττει τις ασφαλιστικές εργασίες.