Τι λέει το πόρισμα για το ΤΤ

Χορό εκατομμυρίων ευρώ σε παράνομες χρηματοδοτήσεις περιγράφει το πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου για την υπόθεση του ΤΤ.  Η συνολική ζημία της Τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των 346,9 εκατ. ευρώ, 208,1 εκατ. ευρώ από τις δανειοδοτήσεις μέσω ομολογιακών δανείων και 138,7 από την υπόθεση της Bestline.  

Ποινική δίωξη ασκείται στους Ά. Φιλλιπίδη, Μ. Βότση, Α. Καμιναρη, Γ. Στάμνο, Γ. Μπριντάλο, Λ. Κατσιουλέρη Σ. Πολίτη, Χ. Γιαγκούδη, Φ. Κρέστα, Δ. Γκολφινοπούλου, Κ. Παπαδοπούλου, Χ. Σιγανού, Γ. Ξυφαρα, Δ. Κυπαρίσση, Α. Σακκελαρίου, Π. Χανάκη, Π. Μπέζα, Χ. Μαρούσου, Ι. Τσαγδή, Σ. Παντελιά, Λ. Κεκρίδου, Α. Χασάπη και Ι. Λεβεντίδη για απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.
Εις βάρος των κ.κ. Α. Φιλιππίδη, Δ. Κοντομηνά, Ι. Ρόρρη, Α. Λιακοπούλου και Μ. Βότση οι κατηγορίες αφορούν απάτες κατά του δημοσίου για ποσά που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Άγγελος Φιλλιπίδης

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι κατά τη θητεία του ως πρόεδρος εκταμιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας προς επιχειρήσεις μέσω ομολογιακών δανείων χωρίς η Τράπεζα να έχει θεσμοθετήσει Κανονισμό Πιστοδοτήσεων που να καθορίζει τα όρια ανάληψης κινδύνων . Ειδικότερα αναφέρεται ότι στην περίπτωση της Bestline  προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κ. Φιλιππίδης που ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης εξαγοράς παραπλάνησε ακόμα και τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του ΤΤ στη θυγατρική της Demco. 

Σε έλεγχο των προσωπικών του τραπεζικών του λογαριασμών προκύπτουν σημαντικά ποσά τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν διασταυρωθεί με διαθέσιμα στοιχεία όπως αυτά αποτυπώνονται στις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης στο πόρισμα η εισαγγελέας αναφέρει ότι το γεγονός ότι ο κ. Φιλλιπίδης  βρίσκεται στο εξωτερικό και οι γνωριμίες που έχει τον καθιστά ύποπτο φυγής και καταλήγει πως πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.