Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις TT- DEMCO- Κοντομηνά-PRIME

Demco, Prime Ιnsurance, Post Card, επιχειρηματικά συμφέροντα, δικαιοσύνη Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Δημήτρης Κοντομηνάς με το φαινόμενο της χιονοστιβάδας κύλησαν χθες αιφνίδια στην αγορά προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που με κάποιον τρόπο σχετίζονται με τον κορυφαίο Έλληνα επιχειρηματία.

Σενάρια, φήμες, και ετερόκλητες αναφορές που θίγουν εμμέσως –αδίκως- και την ασφαλιστική αγορά περιέβαλαν την υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη και αφορά τον κύριο Δημήτρη Κοντομηνά. Αφορμή  και τα δάνεια που είχε λάβει η εταιρεία DEMCO από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όλα έδειχναν να ακροβατούν γύρω από το φυσικό πρόσωπο οδηγώντας σε συνειρμικές σκέψεις και απορίες  για τις οποίες το iw συγκέντρωσε πληροφορίες που σε πρώτη φάση δίνουν απαντήσεις οι οποίες θα ελεγχθούν και αυτές εφόσον κριθεί σκόπιμο από την δικαιοσύνη.

PRIME
Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στην Prime Insurance από το θέμα που αφορά τον πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου κ. Δημήτρη Κοντομηνά και την έρευνα που διενεργείται από τη δικαιοσύνη αναφορικά με τα δάνεια της DEMCO  το  Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο. 
Αυτό διευκρινίζεται από αρμόδιους παράγοντες οι οποίοι αναφέρουν ότι η εταιρεία εδώ είναι υποκατάστημα και η έδρα της βρίσκεται στην Κύπρο όπου και στο μετοχολόγιό της ο βασικός μέτοχος είναι νομικό πρόσωπο. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ή άλλο θέμα που να αφήνει περιθώρια για την Prime.

DEMCO
Η Demco δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την αποπληρωμή του δανείου της στο ΤΤ το οποίο –δάνειο- και εξυπηρετείται απρόσκοπτα αναφέρουν πηγές από την εταιρεία. Μάλιστα συμπληρώνουν ότι ακόμα και η υπόθεση της Post Card για την οποία ο κ. Κοντομηνάς  και το ΤΤ αντιδίκησαν, το πόρισμα της διαιτησίας ήταν υπέρ της DEMCO υποχρεώνοντας το ΤΤ να του καταβάλλει 38 εκατομμύρια ευρώ τα οποία και δεν έλαβε με το αιτιολογικό ότι θα συντελέσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπληρωμής του δανείου.

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Αναφορικά με την υπόθεσή του ο ίδιος ο κ. Κοντομηνάς ανάφερε σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του ότι η δικαιοσύνη θα λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα. Εμφανίζεται δηλαδή αισιόδοξος για την  γρήγορη αποκατάσταση του θέματος. Να σημειωθεί ότι χθες με την παρέμβαση της δικαιοσύνης κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν ότι η νοσηλεία του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο αποτελεί μέρος των εξελίξεων εισόδου της δικαιοσύνης αγνοώντας ότι αυτός είχε εισέλθει νωρίτερα λόγω συγκεκριμένου προβλήματος υγείας που τον απασχολεί και για το οποίο υπάρχει και δρομολογημένη θεραπεία.